Zoete high tea

Ik vind een high tea ergens doen echt heel erg leuk. Je kunt zo allerlei verschillende hapjes eten en lekker lang van je gezelschap genieten, pure verwennerij! Ik vind het  hartige deel altijd lekker, maar je begrijpt vast dat ik me het meeste verheug op de zoete hapjes. Een goede plek voor een high tea is Di’s Sweets & Chocolates in Heerlen. Je leest er alles over in dit artikel: https://www.mollypollycupcake.nl/high-tea-bij-dis-sweets-chocolates/.

Een enkele keer maak ik een high tea zelf. Dat smaakt natuurlijk het allerlekkerste en dan kan ik lekker mijn bakboeken induiken en fijne recepten uitzoeken. Van de zomer maakte ik deze zoete high tea met een heerlijk koele smoothie, want het was erg warm die dag. Hopelijk doe jij er inspiratie door op om ook eens zelf aan de slag te gaan. Het is echt prima te doen en je gasten en jij zullen smullen!

mini high tea, met cupcakes, scones en appelcrumble

Ik begin met het sapje. Dat heb je waarschijnlijk in juni op MollyPollyCupcake gezien. Je vindt het recept hier terug: https://www.mollypollycupcake.nl/smoothie-van-peer-cranberry-en-kers/. Het is gemaakt met peer, cranberry, kers en een klein beetje honing. Als je het nog verfrissender wil, kun je de honing ook weg laten.

Dan komen de cupcakes. Het recept van deze cupcakes staat hier: https://www.mollypollycupcake.nl/cupcakejes/. Je kunt ze gewoon naturel eten, maar ik heb er gesmolten chocola opgedaan en een aardbei, mijn lievelingsfruit in de zomer.

Ik had ook nog appelcrumble gemaakt. Dat is een van de best bekeken en gemaakte recepten op het blog. Dit is de link naar het recept: https://www.mollypollycupcake.nl/appelcrumble-met-hazelnoten/.

En wat natuurlijk niet hoort te ontbreken bij een high tea zijn scones! Ik heb het geluk dat mijn moeder zelf jam maakt. Deze keer heb ik de scones met haar aardbeien-rabarberjam en haar bramenjam met Amaretto geserveerd. In het middelste glaasje zit lemon curd. Niet zelfgemaakt, maar wel heerlijk bij de scones! https://www.mollypollycupcake.nl/scones/

En, heb je al zin om aan de slag te gaan? Heel veel plezier en succes!

high tea met scones en cupcakes in een mandje en verse sapjes
Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *