Zelfgemaakte advocaat

Het is bijna Pasen! En wat hoort bij Pasen? Juist, eieren. Ik wilde dus ook iets maken met eitjes. Gekookte eieren, waarvan we er miljoenen eten in de paastijd, zijn niet zo lekker in een zoet gerecht dus daarom bedacht ik wat anders, namelijk advocaat. Mijn oma genoot altijd van een glaasje advocaat. Voor haar was dat een enorme luxe. Ik houd er ook van, maar niet om zo te drinken. Of eigenlijk moet ik zeggen lepelen, dat was wat oma deed.

Ik vind advocaat heerlijk over ijs of met slagroom gemengd en dan op een meringue met aardbeien. Het officiële recept wordt met brandewijn gemaakt, ik gebruikte wodka. En normaal komt er geen gecondenseerde melk in, maar deze keer wel. Daardoor is de advocaat wat lichter van kleur. Hij smaakt ook een beetje romiger, dat sprak me zeer aan. Genoeg gepraat, tijd voor het recept!

zelfgemakate advocaat
INGREDIËNTEN ADVOCAAT

Voor ongeveer 250 ml

3 eierdooiers

klein scheutje vanille-extract

100 gram poedersuiker

160 ml gecondenseerde melk

100 ml wodka

BEREIDING

Breng water aan de kook in een pan die net wat groter is dan de kom waarin je gaat mixen. Klop de eierdooiers met de vanille in de kom door elkaar. Mix de poedersuiker, gecondenseerde melk en de wodka er in delen door. Zet de kom in de pan. Draai het vuur laag. Mix ongeveer 6 minuten tot je een dik en romig mengsel hebt. Giet de advocaat in leuke glaasjes of in een flesje.

2 glaasjes en 1 flesje advocaat
TIP

Door de wodka is de advocaat vast langer houdbaar, maar doordat er rauwe eieren in zitten, zou ik het toch binnen 2 dagen opeten.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

2 thoughts on “Zelfgemaakte advocaat

  1. Blunders in de keuken - MollyPollyCupcake

    […] april kwam mijn recept voor homemade advocaat online: https://www.mollypollycupcake.nl/zelfgemaakte-advocaat/. De foto’s zien er goed uit, maar wat je natuurlijk niet ziet is […]

    # 7 oktober 2021 at 12:03 Reply
  2. Kersentiramisu met advocaat - MollyPollyCupcake

    […] Met zelfgemaakte advocaat is deze tiramisu nog lekkerder. Je vindt het recept hier:  https://www.mollypollycupcake.nl/zelfgemaakte-advocaat […]

    # 12 oktober 2023 at 11:23 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *