Zelf meringues bakken

Twee weken geleden kwam het eerste recept met meringue online. Heb je al kans gehad om de Eton mess te maken? En hoe vond je het? Vorige week heb ik je tips gegeven om zelf goede meringue te kunnen maken en deze week is het tijd om zelf meringues te bakken. Het is, zeker als je de tips van vorige week opvolgt, heel gemakkelijk en je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

INGREDIËNTEN MERINGUE

Voor 10 schuimpjes van ongeveer 2.5 cm

1 eiwit

25 gram suiker

50 gram poedersuiker

BEREIDING

Verwarm de oven op 80 graden. Klop het eiwit tot het mooi gaat glanzen. Voeg dan langzaam de gewone suiker erbij, terwijl je goed blijft mixen. Als het eiwit helemaal stijf is, spatel je de poedersuiker erdoor. Schep hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de meringues in de oven en laat ze 2 uur drogen. Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen.

TIP

Je kunt de meringues ook een leuk kleurtje geven. Gebruik hiervoor kleurstof uit de winkel of een natuurlijke kleurstof als rodebietensap. Je hebt maar een beetje nodig voor een mooie kleur.

4 thoughts on “Zelf meringues bakken

 1. Annie Janssen

  Heerlijk. Eton mess met iedere keer ander fruit. Smullen maar.

  # 21 juni 2020 at 11:24 Reply
  • Kim

   Ja echt he? Zo lekker en inderdaad met zoveel soorten fruit te maken! x

   # 22 juni 2020 at 08:32 Reply
 2. Funs Lemmens

  Heerlijk. Ik moest gelijk aan je oma Lemmens denken. Zij maakte ze vaak met een reep slagroom aan de rand en Jonker Fris kersen (uit blijk) erop.
  Heerlijk.

  # 29 juni 2020 at 16:05 Reply
  • Kim

   Wat een leuke herinnering! Oma maakte altijd veel van weinig, echt knap!

   # 29 juni 2020 at 18:32 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *