Twee weken
geleden kwam het eerste recept met meringue online. Heb je al kans gehad om de
Eton mess te maken? En hoe vond je het? Vorige week heb ik je tips gegeven om
zelf goede meringue te kunnen maken en deze week is het tijd om zelf meringues
te bakken. Het is, zeker als je de tips van vorige week opvolgt, heel
gemakkelijk en je hebt maar 3 ingrediënten nodig.
INGREDIËNTEN MERINGUE
Voor 10
schuimpjes van ongeveer 2.5 cm
1 eiwit
25 gram suiker
50 gram
poedersuiker
BEREIDING
Verwarm de oven op 80 graden. Klop het eiwit tot het mooi gaat glanzen. Voeg dan langzaam de gewone suiker erbij, terwijl je goed blijft mixen. Als het eiwit helemaal stijf is, spatel je de poedersuiker erdoor. Schep hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de meringues in de oven en laat ze 2 uur drogen. Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen.
TIP
Je kunt de meringues ook een leuk kleurtje geven. Gebruik hiervoor kleurstof uit de winkel of een natuurlijke kleurstof als rodebietensap. Je hebt maar een beetje nodig voor een mooie kleur.
Heerlijk. Ik moest gelijk aan je oma Lemmens denken. Zij maakte ze vaak met een reep slagroom aan de rand en Jonker Fris kersen (uit blijk) erop.
Heerlijk.
Annie Janssen
Heerlijk. Eton mess met iedere keer ander fruit. Smullen maar.
Kim
Ja echt he? Zo lekker en inderdaad met zoveel soorten fruit te maken! x
Funs Lemmens
Heerlijk. Ik moest gelijk aan je oma Lemmens denken. Zij maakte ze vaak met een reep slagroom aan de rand en Jonker Fris kersen (uit blijk) erop.
Heerlijk.
Kim
Wat een leuke herinnering! Oma maakte altijd veel van weinig, echt knap!