Zin in een lekker en origineel toetje? Dan is deze yoghurtflip iets voor jou. Een gewone vlaflip is al lekker. Die maakte ik al eerder: https://www.mollypollycupcake.nl/vlaflip-voor-koningsdag/.
Deze yoghurtflip is echter next level. Er komt lekker veel bosfruit in, een zelfgemaakte abrikozencompote en heerlijke noten en pijnboompitjes. Het zou mijn recept niet zijn als er geen chocola in komt, dus om het toetje helemaal af te maken, rasp je wat chocola over de yughurtflip.
Voor 2-3 personen
300 gram diepvries bosvruchten
250 gram gedroogde abrikozen
100 ml sinaasappelsap
500 gram yoghurt
100 gram gemengde noten
50 gram pijnboompitten
50 gram pure chocola
Laat de bosvruchten ontdooien en laat ze uitlekken. Het sap heb je niet nodig. Snijd de abrikozen in stukjes, doe ze in een pan met het sinaasappelsap en breng het aan de kook. Laat het zachtjes koken tot het sinaasappelsap is ingedikt en je een compote hebt. Als je liever geen stukjes abrikoos hebt, kun je de compote met de staafmixer fijn maken. Maak laagjes van de yoghurt, de noten, pijnboompitjes, het bosfruit en de abrikozencompote. Rasp de chocola erover.
Je kunt het recept ook maken met verse bosvruchten. Als je het lekker vindt, kun je wat honing tussen de laagjes schenken.