Yoghurt met appel-perencompote

Elke morgen verheug ik me op mijn bakje yoghurt met fruit en muesli. In de winter en het vroege voorjaar is er nog bijna niks van al het lekkere zomerfruit. Ik vind dat er dan zo weinig keuze is. Ik eet peren, mandarijntjes en bananen en soms druiven of een kiwi. Aan het eind van de winter ben ik dat echt zat. Omdat ik ook wel eens iets anders in mijn yoghurt wil, bedacht ik deze compote met appel, peer, honing en kaneel. Ik wil graag stukjes fruit proeven, dus ik laat de compote heel grof. Daarom is hij dan ook binnen 10 minuten klaar. Zelfs als je weinig tijd hebt, kun je hem dus maken en genieten van een winterontbijtje.

nfd
INGREDIËNTEN COMPOTE

Voor 2 bakjes yoghurt

1 appel

1 peer

kaneel

1 tl honing

300 ml yoghurt

BEREIDING

Snijd de appel en de peer in stukjes. Doe de stukjes met een beetje water en de kaneel in een pan en breng aan de kook. Laat het 8 tot 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer dan de honing door de compote. Doe yoghurt in kommetjes en schep de compote erover.

kommetje yoghurt met een bakje compote
TIP

Als je liever een fijnere compote wil, kun je de appel en de peer in kleinere stukjes snijden. Laat de compote 5 minuten langer koken. Als je hem dan nog niet fijn genoeg vindt, kun je de compote pureren met de staafmixer.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

One thought on “Yoghurt met appel-perencompote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *