Winterse fruitbowl

Ik hoop dat jullie allemaal een heel fijn jaar hebben gehad, met heel veel liefde! En nu is 2021 alweer om. Het cliché dat de tijd vliegt, is wat mij betreft helemaal waar: MollyPollyCupcake bestaat al 2 jaar, joehoe! Vorig jaar luidde ik het oude jaar uit met deze heerlijke Amaretto Sunrise cocktail: https://www.mollypollycupcake.nl/amaretto-sunsrise-cocktail/. En ook dit jaar wil ik jullie verrassen met een lekker drankje, namelijk bowl.

De bowl die wij maken is echt een oud familierecept. Mijn overgrootmoeder maakte het al. De glaasjes op de foto waren van haar. Ze zijn al meer dan 60 jaar oud. Mijn moeder dronk bij haar oma dus ook al uit die glazen. Wat een nostalgie! Ik moet zeggen, het is ook best een ouderwets drankje, hip kun je onze versie echt niet noemen. Maar met Kerst en Oud op Nieuw hoeft dat ook niet vind ik. Het is een behoorlijke hoeveelheid bowl, dus ook als je met 20 mensen bent, heb je meer dan genoeg! Fijne oudjaarsdag en een heel gelukkig 2022!

winterse fruitbowl
INGREDIËNTEN BOWL

4 bananen

3 blikjes aardbeien

2 blikjes mandarijntjes

1 blik perziken

1 blik ananas

1 blik peren

1 groot glas kersen

1 fles vruchtenwijn frambozen-bessen

BEREIDING

Snijd de bananen in plakjes. Neem een hele grote kom of pan en doe daar al het fruit bij. Voeg dan de fles wijn toe en het sap van de aardbeien, kersen en perziken. Laat het een paar uur, maar het liefst een dag trekken, dan zijn de smaken mooi gemengd en kun je proosten op 2022!

3 glaasjes fruitbowl
Tip

De bowl is zeker 5 dagen houdbaar, dus je kunt hem op tijd maken.

tekst Liefs, Kim

2 thoughts on “Winterse fruitbowl

 1. Esther

  En die is lekker, lieverd
  Heel mooi dat je een herinnering aan je overgroot oma hieraan toevoegd! Dat is echt speciaal 💫

  # 30 december 2021 at 12:36 Reply
  • Kim

   Thanks lieverd!

   # 30 december 2021 at 12:46 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *