Wafeltest

Bij nieuwjaar horen wafels, maar welke zijn nou het allerlekkerste? Uiteraard staan zelfgebakken wafels op één, maar in de supermarkten zijn ook lekkere wafels te krijgen. Ideaal voor als je geen wafelijzer hebt of weinig tijd hebt. Voor deze test kocht ik 4 dikke en 4 dunne wafels uit de bekende supermarkten. Ik deed de test met mijn vriendin Esther en mijn petekind Cas (13 jaar). Waar we op gelet hebben? Het belangrijkste is natuurlijk smaak. Verder keken we hoe lekker de wafels uitzien en, niet onbelangrijk, naar wat ze kosten.

Top 4 dunne wafels

1 Chocoruiten van Jumbo, 1.43 euro, 9 stuks

Over de dunne wafels zijn we unaniem. Deze chocoruiten zijn het allerlekkerst plus we vonden deze wafels het mooist uitzien. Enkele commentaren: chocola maakt alles lekkerder, de wafels zien er goed uit en smaken heerlijk.

2 Chocolade Parisette Wafels van Gulden Krakeling

3.38 euro, 22 stuks

Deze chocoladewafels verdienen een goede 2e plek. Ze zijn lekker krokant en de chocola maakt het nog smaakvoller. Deze wafels vinden we het lekkerste ruiken, net alsof ze net uit het wafelijzer komen.

3 Roomboter Borrelwafeltjes van Bakkernij

2.29 euro, 20 stuks

Deze wafels zijn goed te eten, maar beduidend minder lekker dan de 1e 2 wafels. We vinden ze gewoon oké.

4 Ambachtelijke wafels van Eigenbak

1.99 euro, 12 stuks

Over deze wafels zijn we echt niet tevreden. Ze zijn slap en ontzettend klef. De wafels plakken echt aan je gehemelte. Ze hebben ook geen mooi uiterlijk, ze zijn erg licht van kleur.

Top 4 dikke wafels

1 Jagerwafels van Bakkernij

2.69 euro, 4 stuks

Over de dikke wafels verschillen onze meningen. Uiteindelijk komen deze wafels als 1e uit de bus. We vinden deze lekker door de dikke suikerklonten die er in zitten en qua uiterlijk vinden we deze wafels het mooist.

2 Monokini Wafels van Gulden Krakeling

1.89 euro, 5 stuks

Over deze wafels verschillen onze meningen het meest. Door de een wordt gezegd dat ze een redelijke smaak hebben maar niet lekker genoeg zijn om een hele wafel te eten. De ander vindt juist deze wafels het allerlekkerst. De chocola op de wafel maakt de wafel in ieder geval echt beter.

3 Chocolade Luikse wafels van AH

1.05 euro, 5 stuks

Over deze wafels valt niet zo veel te zeggen, ze zijn oké, zowel qua smaak als qua uiterlijk.

4 Luikse wafels van Jumbo

1.25 euro, 10 stuks

Over deze wafels waren we het eens dat ze op de laatste plek komen. We vinden ze niet lekker en te machtig. Het beste commentaar over deze wafels is: valt mee. Meer kunnen we er helaas niet van maken.

Als we kijken naar de prijs van de wafels, valt bij de dikke wafels op dat de duurste ook het lekkerste zijn (0.57 euro per wafel voor de Jagerwafels) en de goedkoopte het minst lekker (0.13 euro per wafel voor de wafels van de Jumbo). Bij de dunne wafels gaat dit niet op. De chocoruiten van de eerste plek kosten 0.16 euro per wafel, De wafels van Eigenbak van de vierde plek 0.17 euro per wafel.

Ik wilde ook graag naar de ingrediënten kijken, maar eigenlijk komt het bij alle wafels op hetzelfde neer: veel suiker, goedkope olie en een hele boel toevoegingen. Als je zeker wil weten wat je binnenkrijgt, kun je wafels toch echt het beste zelf bakken. Maar voor een keertje zijn wafels uit de winkel ook lekker!

Welke wafels lijken jou het lekkerste?

De testresultaten zijn gebaseerd op onze persoonlijke mening en zijn geen feit.

6 thoughts on “Wafeltest

 1. Roos

  Weet ik ook welke ik volgende keer moet kopen, thanks!

  # 3 januari 2020 at 13:02 Reply
  • Kim

   Graag gedaan, jij bedankt voor de allereerste reactie op mijn blog! x Kim

   # 4 januari 2020 at 07:53 Reply
 2. Esther

  Het was super leuk om te doen maar idd ze waren niet allemaal even lekker..
  maar dat mocht de pret niet drukken!!
  😘 Esther

  # 3 januari 2020 at 18:45 Reply
  • Kim

   Het was zeker heel leuk om te doen. Op naar de volgende test! Thanks voor je berichtje! xx

   # 4 januari 2020 at 07:54 Reply
 3. Docus

  De volgende keer kom ik ook testen!

  # 18 januari 2020 at 09:12 Reply
  • Kim Janssen

   Dat is goed! Leuk dat je reageert!

   # 18 januari 2020 at 11:12 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *