Valentijnsdag: afrodisiaca

14 februari is het weer de dag van de liefde, Valentijnsdag. Op deze dag geven geliefden elkaar extra aandacht en soms cadeautjes. En natuurlijk kun je iemand op wie je verliefd bent anoniem een kaartje sturen. Volgens mij heb ik nooit een kaartje gestuurd. Ik kan me ook niet herinneren een kaart te hebben gekregen, maar toch was het 14 februari altijd spannend of je een geheime aanbidder zou hebben.

Je hebt misschien wel eens gehoord van afrodisiaca. Dat zijn lustopwekkende stoffen in eten. Van veel eten dat als afrodisiacum bekend staat, is de werking nooit aangetoond, maar de suggestie kan ook al heel leuk zijn.

Wat zijn nou zoete afrodisiaca?  Het bekendste is natuurlijk chocola. Ook sommige fruitsoorten zouden je libido een boost kunnen geven, zoals appels, vijgen, aardbeien en granaatappel. Verder kun je ook vanille, slagroom of honing proberen. Kun je in de slaapkamer wel een oppepper gebruiken, probeer dan eens één van deze ingrediënten. Of gewoon allemaal, dat kan natuurlijk ook! Happy Valentine’s day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *