Valentijnsbark

Bark, wat is dat? hoor ik je zeggen. Het is helemaal niet gek als je niet weet wat dat is. Ik weet het zelf ook pas sinds kort. Ik vind het zelfs een beetje viezig klinken, maar bark is hartstikke lekker. Ik kwam het tegen op Pinterest en was meteen verkocht. Het is een chocoladereep in meerdere kleuren die wordt gedecoreerd met allerlei sprinkles en strooisels. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Ik houd wel van bont, dus mijn reep is lekker over de top. En omdat het bijna Valentijnsdag is, heb ik de reep uiteraard roze gemaakt. Het is helemaal niet moeilijk te maken, dus ik zou zeggen: go for it!

INGREDIËNTEN VALENTIJNSBARK

200 gram witte chocolade

rode of roze kleurstof

sprinkles en strooisels naar keuze

BEREIDING

Smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel het in 3 porties. 1 deel blijft wit. Voeg aan de 2e portie een heel klein beetje kleurstof toe en aan de 3e portie net iets meer kleurstof. Roer goed door. Schep de kleuren afwisselend op een plaat met bakpapier. Trek met een satéprikker lijnen door de chocola, net zo lang dat je tevreden bent met het patroon. Strooi de decoratie erop als de chocolade nog zacht is. Laat de chocolade goed hard worden voordat je hem eet. Kun je je zo lang inhouden en niet ervan snoepen? Ik kan je zeggen dat het mij niet gelukt is….

TIP


In taartenwinkels verkopen ze candy melts. Dit zijn platte rondjes die je eenvoudig kunt smelten. Je kunt ze in veel kleuren krijgen. Je kunt ook candy melts gebruiken in plaats van chocola. Je kunt je lievelingskleuren uitzoeken en hoeft niet met kleurstof in de weer.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *