Valentijnbrownies

Ik heb zelf helemaal niks met Valentijnsdag, maar ik vind het wel leuk om iets speciaals te bakken voor deze dag. Dit jaar koos ik voor deze brownies in de vorm van een hart. Opgespoten met een heerlijke chocolade botercrème. Vaak vind ik botercrème veel te vettig en te boterig. Ja, dat heb je wel eens met botercrème hoor ik je denken, maar het recept wat ik heb gebruikt smaakt absoluut niet naar boter. Het is een Swiss meringue crème gemaakt met Bonbonbloc puur praliné en smaakt naar een intense chocolademousse. Met een spuitmondje kun je de crème mooi opspuiten en als je de harten dan ook nog eens decoreert met sprinkles en vers fruit, zal je Valentijn echt heel happy zijn met dit heerlijke gebak!

browniehart van zijkant gefotografeerd
INGREDIËNTEN VALENTIJNBROWNIES

Voor een vorm van 30 cm bij 20 cm

Hier haal je 2 harten uit van ongeveer 12 cm bij 12 cm

Brownie

150 gram pure chocola

150 gram roomboter

80 gram suiker

80 gram lichtbruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

150 gram zelfrijzend bakmeel

snufje zout

4 eieren

Swiss meringue botercrème

1 eiwit

65 gram suiker

15 ml water

75 gram zachte boter

100 gram Bonbonbloc puur praliné

Decoratie

blauwe bessen

sprinkles

kleine harten chocolaatjes

browniehart met chococreme
BEREIDING BROWNIE

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de rand in. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Haal de pan van het vuur en roer alle suikers door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Bak de brownie in 20-25 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen en steek er dan 2 harten uit. Snijd beide harten door, zodat je 4 harten in totaal hebt.

BEREIDING SWISS MERINGUE BOTERCREME

Mix het eiwit stijf. Breng de suiker en het water in een pannetje aan de kook tot de suikerthermometer 130 graden aangeeft. Giet deze siroop bij het eiwit en blijf mixen tot het afgekoeld is. Doe de boter er klontje voor klontje bij en mix elke keer goed totdat de boter is opgenomen. Breek de Bonbonbloc in kleine stukken en smelt hem au bain-Marie. Laat de chocolade ietsje afkoelen en roer hem dan door de boter-suikermix. Zet de pan even in de koelkast. Als de botercrème een beetje opgestijfd is, schep je hem in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.

SAMENSTELLING BROWNIEHARTEEN

Spuit op 2 harten kleine toefjes Bonbonbloc-crème. Leg de 2 andere harten op de 2 opgespoten harten en spuit ook hier toefjes van de crème op. Decoreer de harten met de blauwe bessen, de sprinkles en de kleine harten chocolaatjes.

browniehart
TIP

Als je niet weg bent van Bonbonbloc, maar wel van fondant, kun je ook deze leuke brownieharten maken: https://www.mollypollycupcake.nl/brownieharten/

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *