Banoffee in een glaasje
Banoffee pie is een super machtige, maar o zo heerlijke taart. Met bananen, slagroom en zelfgemaakte karamel van gecondenseerde melk. Kan bijna niet beter toch? Nou, zeker wel. Ik maak de bodem van speculaasjes en ik garneer de pie met pure chocolade. Wat wil een zoetliefhebber nog meer? Ik vond het een leuk idee om […]
Read moreSnelle crumble van nectarine en chocolate chip cookie
Normaal maak je een crumble van bloem, suiker en boter, maar deze versie is nog simpeler. Je hoeft alleen wat chocolate chip cookies te verkruimelen. Ik woon zelf alleen en vind het soms niet leuk dat de meeste recepten voor 4 personen zijn. En soms is het ook niet handig, want als je iets voor […]
Read moreFrambozentoetje met meringue en marshmallows
Dit toetje maak ik elk jaar wel eens een keer en het is telkens een succes. Dat kan ook haast niet anders als je hoort wat er allemaal in zit. Je mengt slagroom met yoghurt en daar komen marshmallows, frambozen en meringue in. Daarna komt er nog heerlijke frambozensaus overheen. Klinkt goed toch? Dus als […]
Read moreHazelnootmousse met Oreo
Cheat day! Soms heb je gewoon opeens zin in een lekker toetje. Dan heb je natuurlijk geen zin om uren te wachten. Dan mag je best eens een keertje iets gemakkelijks uit een pakje maken. Ik had tijdens mijn laatste sugar craving zin in mousse. Normaal maak ik die zelf, maar voor deze keer heb […]
Read moreKaneelmousse
Ik was aan het bedenken wat voor lekkers ik voor Sinterklaas kon maken. Ik had geen zin in de standaard pepernoten of cheesecake met speculaas en mandarijn, maar wel in iets romigs en luchtigs. En toen kwam ik op kaneelmousse uit. Die voldeed prima aan mijn wensen. Plus kaneel past echt bij de winter vind […]
Read moreAbrikozen in Amaretto
Toen mijn ouders jong waren, was inmaken heel vanzelfsprekend en nodig. Er waren immers beperkte mogelijkheden om eten te bewaren. Mijn moeder heeft hele verhalen over hoe het vroeger in zijn werk ging. En ook nu inmaken niet meer noodzakelijk is, maakt ze nog heel veel in, zoals rabarber, jams in allerlei smaken en stoofperen. […]
Read moreZelfgemaakte advocaat
Het is bijna Pasen! En wat hoort bij Pasen? Juist, eieren. Ik wilde dus ook iets maken met eitjes. Gekookte eieren, waarvan we er miljoenen eten in de paastijd, zijn niet zo lekker in een zoet gerecht dus daarom bedacht ik wat anders, namelijk advocaat. Mijn oma genoot altijd van een glaasje advocaat. Voor haar […]
Read moreYoghurt met appel-perencompote
Elke morgen verheug ik me op mijn bakje yoghurt met fruit en muesli. In de winter en het vroege voorjaar is er nog bijna niks van al het lekkere zomerfruit. Ik vind dat er dan zo weinig keuze is. Ik eet peren, mandarijntjes en bananen en soms druiven of een kiwi. Aan het eind van […]
Read moreSinttoetje
Yes, het is weer bijna Sinterklaas! Ik doe er niet veel aan, maar ik vind het wel altijd leuk om met mijn vriendin Esther en haar kinderen lootjes te trekken en een klein cadeautje te kopen voor elkaar. Ondanks dat ik dus niet echt Sinterklaas vier, blijf ik het wel een charmant feest voor de […]
Read moreEton mess met aardbeien
Ik heb juni gebombardeerd tot maand van de meringue. Ik ben gek op dit eiwitschuim en je kunt er alle kanten mee op. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn lievelingstoetje, Eton mess. Hier zitten uiteraard meringues in, kant-en-klare uit de winkel deze keer. Volgende week krijg je tips om de perfecte meringue […]
Read more