Appeldippers

Vorig jaar maakte ik voor de eerste keer wat lekkers voor Halloween, namelijk deze oreo-spinnetjes: https://www.mollypollycupcake.nl/oreo-spinnetjes-voor-halloween/. Dat beviel goed, dus ook dit jaar heb ik weer een recept bedacht voor deze feestdag: appeldippers. Ze zijn niet moeilijk om te maken en ze zien er feestelijk uit en niet eng. Daarom zijn ze voor alle kinderen […]

Read more

Kersentiramisu met advocaat

Wil je eens andere tiramisu dan de klassieke met koffie? Em houd je toevallig van advocaat? Dan vind je dit recept voor kersentiramisu met advocaat misschien wel leuk om te maken. Het wordt gemaakt met kersen uit een glas, dus je hoeft niet tot de zomer te wachten tot er verse kersen zijn en je […]

Read more

Yoghurtflip met fruit en noten

Zin in een lekker en origineel toetje? Dan is deze yoghurtflip iets voor jou. Een gewone vlaflip is al lekker. Die maakte ik al eerder: https://www.mollypollycupcake.nl/vlaflip-voor-koningsdag/. Deze yoghurtflip is echter next level. Er komt lekker veel bosfruit in, een zelfgemaakte abrikozencompote en heerlijke noten en pijnboompitjes. Het zou mijn recept niet zijn als er geen […]

Read more

Cheesecakejes met abrikozencompote

Ik had laatst wat MonChou over, je weet wel, die heerlijke roomkaas waar je cheesecake mee kunt maken. En dat was dan ook precies wat ik deed. Deze keer koos ik voor een versie met een lekkere speculaasbodem en zachtzoete abrikozencompote. De chocoladeparels maken dit heerlijke toetje nog wat feestelijker. Wanneer ga jij deze cheesecakes […]

Read more

Banoffee in een glaasje

Banoffee pie is een super machtige, maar o zo heerlijke taart. Met bananen, slagroom en zelfgemaakte karamel van gecondenseerde melk. Kan bijna niet beter toch? Nou, zeker wel. Ik maak de bodem van speculaasjes en ik garneer de pie met pure chocolade. Wat wil een zoetliefhebber nog meer? Ik vond het een leuk idee om […]

Read more

Snelle crumble van nectarine en chocolate chip cookie

Normaal maak je een crumble van bloem, suiker en boter, maar deze versie is nog simpeler. Je hoeft alleen wat chocolate chip cookies te verkruimelen. Ik woon zelf alleen en vind het soms niet leuk dat de meeste recepten voor 4 personen zijn. En soms is het ook niet handig, want als je iets voor […]

Read more

Frambozentoetje met meringue en marshmallows

Dit toetje maak ik elk jaar wel eens een keer en het is telkens een succes. Dat kan ook haast niet anders als je hoort wat er allemaal in zit. Je mengt slagroom met yoghurt en daar komen marshmallows, frambozen en meringue in. Daarna komt er nog heerlijke frambozensaus overheen. Klinkt goed toch? Dus als […]

Read more

Hazelnootmousse met Oreo

Cheat day! Soms heb je gewoon opeens zin in een lekker toetje. Dan heb je natuurlijk geen zin om uren te wachten. Dan mag je best eens een keertje iets gemakkelijks uit een pakje maken. Ik had tijdens mijn laatste sugar craving zin in mousse. Normaal maak ik die zelf, maar voor deze keer heb […]

Read more

Kaneelmousse

Ik was aan het bedenken wat voor lekkers ik voor Sinterklaas kon maken. Ik had geen zin in de standaard pepernoten of cheesecake met speculaas en mandarijn, maar wel in iets romigs en luchtigs. En toen kwam ik op kaneelmousse uit. Die voldeed prima aan mijn wensen. Plus kaneel past echt bij de winter vind […]

Read more

Abrikozen in Amaretto

Toen mijn ouders jong waren, was inmaken heel vanzelfsprekend en nodig. Er waren immers beperkte mogelijkheden om eten te bewaren. Mijn moeder heeft hele verhalen over hoe het vroeger in zijn werk ging. En ook nu inmaken niet meer noodzakelijk is, maakt ze nog heel veel in, zoals rabarber, jams in allerlei smaken en stoofperen. […]

Read more