Abrikozen in Amaretto

Toen mijn ouders jong waren, was inmaken heel vanzelfsprekend en nodig. Er waren immers beperkte mogelijkheden om eten te bewaren. Mijn moeder heeft hele verhalen over hoe het vroeger in zijn werk ging. En ook nu inmaken niet meer noodzakelijk is, maakt ze nog heel veel in, zoals rabarber, jams in allerlei smaken en stoofperen. […]

Read more

Zelfgemaakte advocaat

Het is bijna Pasen! En wat hoort bij Pasen? Juist, eieren. Ik wilde dus ook iets maken met eitjes. Gekookte eieren, waarvan we er miljoenen eten in de paastijd, zijn niet zo lekker in een zoet gerecht dus daarom bedacht ik wat anders, namelijk advocaat. Mijn oma genoot altijd van een glaasje advocaat. Voor haar […]

Read more

Yoghurt met appel-perencompote

Elke morgen verheug ik me op mijn bakje yoghurt met fruit en muesli. In de winter en het vroege voorjaar is er nog bijna niks van al het lekkere zomerfruit. Ik vind dat er dan zo weinig keuze is. Ik eet peren, mandarijntjes en bananen en soms druiven of een kiwi. Aan het eind van […]

Read more

Sinttoetje

Yes, het is weer bijna Sinterklaas! Ik doe er niet veel aan, maar ik vind het wel altijd leuk om met mijn vriendin Esther en haar kinderen lootjes te trekken en een klein cadeautje te kopen voor elkaar. Ondanks dat ik dus niet echt Sinterklaas vier, blijf ik het wel een charmant feest voor de […]

Read more

Eton mess met aardbeien

Ik heb juni gebombardeerd tot maand van de meringue. Ik ben gek op dit eiwitschuim en je kunt er alle kanten mee op. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn lievelingstoetje, Eton mess. Hier zitten uiteraard meringues in, kant-en-klare uit de winkel deze keer. Volgende week krijg je tips om de perfecte meringue […]

Read more

Vlaflip voor Koningsdag

Vlaflip is echt een typisch Nederlands toetje. De traditionele vlaflip bestaat uit yoghurt, vanillevla en rode limonadesiroop. Het werd bedacht in 1963 door een mevrouw van wie de man bij Campina werkte. Met de vlaflip wilden ze het oubollige imago van vanillevla wat oppoetsen. Ik vind het nog steeds een ouderwets toetje, maar wel lekker. […]

Read more