Teckelkoekjes

Mocht je het nog niet door hebben: ik ben verliefd op teckels en dan natuurlijk vooral op mijn lieve Molly, de naamgeefster van dit blog. Inmiddels heb ik ook al heel wat teckelspulletjes verzameld waaronder een koekjesuitsteker in de vorm van een teckel. Omdat het bijna dierendag is, leek dit me de ideale gelegenheid om deze leuke uitsteker te gebruiken om koekjes mee te maken. Je kunt uiteraard ook een uitsteker van jouw lievelingsdier gebruiken. Verwen je huisdier maar lekker met dierendag en geniet zelf van deze lekker koekjes in vanille- en chocoladesmaak.

INGREDIËNTEN TECKELKOEKJES

Voor ongeveer 20 koekjes

60 gram roomboter

55 gram suiker

1 ei

¼ tl vanille-extract

snufje zout

115 gram bloem

¼ tl cacao

klein beetje fondant in een kleur naar keuze

BEREIDING

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop de boter met de suiker romig. Klop het ei los en voeg een kwart ervan toe (de rest kan weg) met het vanille-extract en het zout en mix tot alles gemengd is. Verdeel het mengsel in twee helften. Voeg aan het ene deel de helft van de bloem toe. Voeg aan het andere deel de andere helft van de bloem met het cacaopoeder toe. Kneed beide mengsels tot een mooi deeg. Verpak ze in folie en laat 2 uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit en steek er met een koekjesvorm teckels uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 8 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven tot ze licht kleuren aan de randjes. Na het afkoelen kun je nog een klein bloemetje van fondant op het oortje plakken.

TIP

Maak het deeg voordat het de koelkast in gaat plat, dan koelt het deeg sneller. Als je het deeg in een opengeknipte doorzichtige pedaalemmerzak legt voor het uitrollen, blijft het deeg niet aan de deegroller plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *