Teckelcupcakes voor Molly’s verjaardag

Volgende week wordt mijn allerliefste vriendinnetje alweer 8 jaar! Ik kan me een leven zonder haar niet meer voorstellen, dus hopelijk krijgt ze er zeker nog 8 jaar bij. Het is gewoon zo fijn om nooit alleen te zijn, om samen leuke dingen te doen en lekker met haar te kunnen spelen.

En ondanks dat ze lang niet meer zoveel streken uithaalt als toen ze puppy was, is ze nog steeds even ondeugend en moet ik nog steeds elke dag om haar lachen. Zo heeft ze de neiging om af en toe was uit de wasmachine te trekken of mijn zakdoeken uit mijn handtas. Die legt ze dan in de slaapkamer. Een ander grappig ding wat ze doet bij mijn ouders, is elk brokje uit het voerbakje pakken, die op de vloerbedekking verderop leggen en het dan pas opeten. Bij een verjaardag hoort natuurlijk iets lekkers en daarvoor heb ik cupcakes gemaakt met leuke teckeldeco van fondant.

INGREDIËNTEN TECKELCUPCAKES

3 cupcakes (zie https://www.mollypollycupcake.nl/cupcakejes/ voor het recept)

groen, wit, bruin en roze fondant

een beetje glazuur van poedersuiker met een paar druppels water voor het plakken

BEREIDING

Steek 2 rondjes van ongeveer 7 centimeter uit het groene fondant en 1 rondje uit het bruine fondant. Plak ze met wat glazuur op de cupcakes. Steek met een geschulpte uitsteker 1 groen en 1 bruin rondje uit. Plak de geschulpte fondant op de andere kleur rondje.

Maak een teckel van het bruine fondant. Rol een dik worstje voor het lijfje. Van 4 rondjes die je een beetje platdrukt maak je de pootjes. Rol een rondje voor het hoofdje en maak het aan 1 kant spits voor de snuit. Maak de oogjes door piepkleine rondjes fondant plat te drukken. Maak de oortjes door fondant plat te drukken en maak ze een beetje ovaal. Plak alles voor het lijfje op elkaar. Snijd of steek grote en kleine rondjes uit voor de pootafdrukjes. Maak als je zin hebt nog botjes, bloemetjes en een voerbakje. Plak alles met een beetje glazuur op elkaar, zoals op de foto.

3 cupcakes van een teckel en hondenpootjes
TIP

Als je geen uitstekers hebt, kun je de rondjes en geschulpte rondjes ook uitsnijden met een mes.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *