Speculooscupcakes

In Nederland zijn speculaasjes bekender dan de Lotus Biscoff speculooskoekjes. In Engeland en Amerika kennen ze onze speculaas niet, maar juist wel de speculooskoekjes van Lotus. Ik heb eens naar de ingrediënten gekeken en er zit eigenlijk ook niet zo veel verschil tussen de twee. Zover ik weet is er echter geen speculaaspasta, maar wel pasta van speculoos. En daar kun je echt veel lekkers mee bakken, zoals deze cupcakes met een heerlijke frosting van speculoos met roomkaas. Je kunt zelf kijken welke speculooskoekjes je op de toef steekt. Naast de bekende rechthoekige koekjes,kun je ook ronde krijgen, zoals op de foto. Deze zijn gevuld met vanillecrème of chocoladecrème, ik koos voor die met chocola.

cupcajes met speculoosroomkaas
 
INGREDIËNTEN CUPCAKES MET SPECULOOS

Voor ongeveer 8 stuks

De helft van dit cupcakerecept: https://www.mollypollycupcake.nl/cupcakejes/

150 gram MonChou

60 gram boter op kamertemperatuur

150 gram poedersuiker

150 gram Lotus speculoos

8 Lotus speculooskoekjes

BEREIDING

Bak de cupcakes zoals in de link vermeld staat. Laat ze helemaal afkoelen. Klop de MonChou met de boter, poedersuiker en de speculoosspread in een paar minuten luchtig. Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak met een mondje naar keuze en spuit mooie toeven op de cupcakes. Ik gebruik zelf altijd het Wilton spuitmondje 1M (te koop bij taartenwinkels). Garneer elke cupcake met een speculooskoekje.

3 cupcakes met een toef van speculoos
TIP

Als je zin hebt in nog meer speculoos, kun je na het bakken de cupcakes een beetje uithollen en het gaatje vullen met speculoos. Daarna spuit je de toef erop.

Je hebt gewone gladde speculoos en een crunchy versie met stukjes koek in. Ik vind zelf de laatste het lekkerste, maar ze zijn allebei geschikt voor deze cupcakes.

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *