Al heel lang stond het maken van tartelettes op mijn verlanglijstje. Tartelettes zijn eenpersoons taartjes die je in een tartelettevormpje maakt. Meestal bak je eerst de bodem en vul je de taartjes erna met lekkere dingen zoals fruit, chocola of karamel. Als je geen vormpjes hebt, kun je ook bakringen gebruiken. Dat zijn ringen van rvs. Eigenlijk zoals koekjesuitstekers, maar dan hoger.
Het recept is een aangepaste versie van die van Laura’s Bakery. Laura is de grootste bakblogger van Nederland en zij inspireert vele mensen om te bakken en mij dus ook. De vulling van vandaag is een heerlijke Snickersvulling: eerst een laagje karamel en dan een laag pure chocola met pinda’s en kleine stukjes Snickers bovenop om het feest compleet te maken.
Voor 8-10 tartelettevormpjes
200 gram bloem
30 gram amandelmeel
70 gram poedersuiker
snufje zout
120 gram boter
½ ei
boter en bloem om in te vetten
200 gram gecondenseerde melk (half blik)
30 gram boter
2 el donkerbruine basterdsuiker
pinda’s naar smaak
200 gram pure chocola
2 Snickers
Kneed een kruimelig deeg van de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout en 120 gram boter. Klop het ei los en voeg het dan toe. Kneed tot een soepel deeg. Pak het in folie en laat het een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Snijd cirkels uit die wat groter dan het vormpje zijn en doe ze in de vormpjes. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bak de bodempjes 12-15 minuten.
Doe de gecondenseerde melk met 30 gram boter en basterdsuiker in een pannetje. Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten. Zet het vuur wat hoger tot het mengsel is ingedikt. Het moet de dikte van een spread hebben. Schenk de karamel op het deeg. Leg daarop de pinda’s en druk ze in de karamel met een lepel. Smelt 2/3 van de chocola au bain-marie. Haal de pan dan van het vuur, doe de rest van de chocola erbij en roer tot alle choco gesmolten is. Giet de chocola over de pinda’s. Snijd de Snickers in stukjes en leg ze in de nog zachte chocola.
Ik ben nou eenmaal fan van puur, maar je tartelettes smaken nog meer naar Snickers als je melkchocolade gebruikt.
Annie
Voor herhaling vatbaar. Super lekker
Kim
Dat waren ze zeker!