Snickers tartelettes

Al heel lang stond het maken van tartelettes op mijn verlanglijstje. Tartelettes zijn eenpersoons taartjes die je in een tartelettevormpje maakt. Meestal bak je eerst de bodem en vul je de taartjes erna met lekkere dingen zoals fruit, chocola of karamel. Als je geen vormpjes hebt, kun je ook bakringen gebruiken. Dat zijn ringen van rvs. Eigenlijk zoals koekjesuitstekers, maar dan hoger.

Het recept is een aangepaste versie van die van Laura’s Bakery. Laura is de grootste bakblogger van Nederland en zij inspireert vele mensen om te bakken en mij dus ook. De vulling van vandaag is een heerlijke Snickersvulling: eerst een laagje karamel en dan een laag pure chocola met pinda’s en kleine stukjes Snickers bovenop om het feest compleet te maken.

de gebakken bodem van de tartelettes
INGREDIËNTEN TARTELETTES

Voor 8-10 tartelettevormpjes

200 gram bloem

30 gram amandelmeel

70 gram poedersuiker

snufje zout

120 gram boter

½ ei

boter en bloem om in te vetten

200 gram gecondenseerde melk (half blik)

30 gram boter

2 el donkerbruine basterdsuiker

pinda’s naar smaak

200 gram pure chocola

2 Snickers

de chocola is in de tartelette gegoten
BEREIDING

Kneed een kruimelig deeg van de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout en 120 gram boter. Klop het ei los en voeg het dan toe. Kneed tot een soepel deeg. Pak het in folie en laat het een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Snijd cirkels uit die wat groter dan het vormpje zijn en doe ze in de vormpjes. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bak de bodempjes 12-15 minuten.

Doe de gecondenseerde melk met 30 gram boter en basterdsuiker in een pannetje. Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten. Zet het vuur wat hoger tot het mengsel is ingedikt. Het moet de dikte van een spread hebben. Schenk de karamel op het deeg. Leg daarop de pinda’s en druk ze in de karamel met een lepel. Smelt 2/3 van de chocola au bain-marie. Haal de pan dan van het vuur, doe de rest van de chocola erbij en roer tot alle choco gesmolten is. Giet de chocola over de pinda’s. Snijd de Snickers in stukjes en leg ze in de nog zachte chocola.

de karamellaag en de pinda's in het gebakje
TIP

Ik ben nou eenmaal fan van puur, maar je tartelettes smaken nog meer naar Snickers als je melkchocolade gebruikt.

Snickers tartelettes gegarneerd met stukjes Snickers
tekst Liefs, Kim

2 thoughts on “Snickers tartelettes

  1. Annie

    Voor herhaling vatbaar. Super lekker

    # 30 april 2023 at 08:32 Reply
    • Kim

      Dat waren ze zeker!

      # 30 april 2023 at 11:36 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *