Sneeuwpopjes

Een paar jaar geleden heb ik mijn woonkamer voor kerst versierd met alleen maar eetbare decoratie. Dat was echt super leuk om te doen. Ik maakte onder andere kerstboompjes van Twix, glas-in-loodkoekjes en deze leuke sneeuwpopjes. Volgende week verstel ik jullie alles over de andere decoratie. Vandaag krijg je het recept van de sneeuwpopjes. Nou ja recept, het is meer een how to, want bakken komt er niet aan te pas. Je hoeft alleen maar wat koekjes en snoep aan elkaar te plakken en een neus te maken van fondant. Schattig zijn deze sneeuwmannetjes he? Ze zullen zich kostelijk amuseren op hun slee.

INGREDIËNTEN SNEEUWPOPJES

voor 3 sneeuwpoppen

een beetje glazuur om te lijmen

6 grote marshmallows

3 Oreo-koekjes

3 platte ronde dropjes

9 kleine candy canes

1 dropveter

een beetje oranje fondant

zwarte stift met eetbare inkt

BEREIDING

Lijm voor elk poppetje 2 marshmallows op elkaar. Breek een Oreo-koekje doormidden en schraap de vulling weg. Plak een dropje op het koekje voor de hoed. Plak de hoed op de marshmallows. Teken dan de ogen en de mond met de zwarte stift. Maak een wortel van de fondant en lijm de neus op het gezicht. Plak de candycanes tegen elkaar voor de slee en plak dan de sneeuwpoppetjes erop. Steek 2 stukjes dropveter in de onderste marshmallow voor de armen.

TIP

Glazuur maak je heel eenvoudig van poedersuiker en een heel klein beetje water. Je kunt ook glazuurpoeder kopen. Dat heet royal icing. Ook daar moet je een beetje water aan toevoegen om ermee te kunnen lijmen.

One thought on “Sneeuwpopjes

  1. Kerstdecoratie van snoep - MollyPollyCupcake

    […] je in het vorige bericht de sneeuwpopjes van snoep gezien?Zie https://www.mollypollycupcake.nl/sneeuwpopjes/. Misschien vind je ze zo leuk dat je meer ideeën wil opdoen over eetbare kerstdecoratie. Lees dan […]

    # 17 december 2020 at 12:02 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *