Sinttoetje

Yes, het is weer bijna Sinterklaas! Ik doe er niet veel aan, maar ik vind het wel altijd leuk om met mijn vriendin Esther en haar kinderen lootjes te trekken en een klein cadeautje te kopen voor elkaar. Ondanks dat ik dus niet echt Sinterklaas vier, blijf ik het wel een charmant feest voor de kinderen vinden. Ik genoot er als kind heel erg van. Wanneer krijg je iets lekkers in je schoentje, zou de sint echt op ons dak rijden met Amerigo? Het was altijd een spannende tijd, waar ik met warme gevoelens op terug kijk. Nu over naar het recept! Wil je eens iets anders maken dan gevulde speculaas of pepernoten voor Sinterklaas? Probeer dan eens dit overheerlijke toetje. Uiteraard met de bekende en o zo lekkere smaak van speculaaskruiden. Het is een kwestie van mixen en speculaasjes verkruimelen. En dan het toetje natuurlijk ook nog in een mooi glaasje doen. Easy peasy, niet waar?

INGREDIËNTEN SINTTOETJE

voor 4 glazen of schaaltjes

10-12 speculaasjes

200 ml slagroom

1 el suiker

1 zakje vanillesuiker

1 doosje mascarpone

een scheutje Amaretto

1 el speculaaskruiden

pepernoten

BEREIDING

Verbrokkel de speculaasjes. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf. Mix de mascarpone, de Amaretto en de speculaaskruiden er door. Verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een laag mascarponeroom. Verdeel nu de rest van de speculaas over de glazen en dek af met de rest van de mascarponeroom. Garneer met de pepernoten. Een hele fijne Sinterklaas gewenst!

TIP

Als je geen alcohol wil gebruiken, kun je in plaats van de Amaretto hazelnootsiroop gebruiken, bijvoorbeeld die van Douwe Egberts. Minstens even lekker!

3 thoughts on “Sinttoetje

 1. Roosmarie

  Yammie, yammie! Ik denk dat wij het wat later eten want ik heb de ingredienten niet in huis. Xx

  # 4 december 2020 at 12:39 Reply
  • Kim

   Zeker eens maken! Het is wel machtig maar dat maakt ons niks uit, toch? X

   # 4 december 2020 at 13:49 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *