Sinaasappel-citroenlimonade

Ik houd er erg van om zelf limonade te maken. Het is simpel en klaar binnen 10 minuten. Een fijne afwisseling met het saaie water wat ik meestal drink én veel lekkerder dan drankjes uit de winkel. Onlangs heb ik een heerlijke, fris-zure limo gemaakt van sinaasappels en citroen. Perfect voor een warme dag, want deze limonade is erg verfrissend en dorstlessend. Ik geef je graag het recept.

2 glazen en 1 karaf limonade
INGREDIËNTEN LIMONADE

Voor ongeveer een halve liter

50 ml water en 250 ml water

40 gram suiker

175 ml sinaasappelsap

75 ml citroensap

BEREIDING

Schenk 50 ml water in een kleine pan. Doe de suiker erbij en zet de pan op middelhoog vuur. Roer af en toe tot de suiker is opgenomen. Laat deze suikersiroop afkoelen en doe dan het sinaasappel- en citroensap erbij, samen met 250 ml water. Meng goed en proef of je het niet te zuur vindt. Dan kun je er altijd wat suiker bij doen. Roer goed tot de suiker is opgelost.  Laat de limo en paar uur koud worden in de koelkast. Serveer met partjes sinaasappel.

limonade van citroen en sinaasappel
TIP

Bij andere limonades laat ik het fruit meekoken met de suiker in het water, maar bij citrusfruit gaat dat niet, want dat wordt bitter. Vandaar dat je het fruitsap pas later toevoegt.

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *