Romperkoekjes

Hoe schattig zijn deze koekjes? Ik vind ze super cute! Een perfect cadeau voor als je op kraambezoek gaat en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb een heel fijn recept voor koekjes die niet uitzetten met bakken. Dit is ideaal als je erna de koekjes wil decoreren met fondant. Als je de fondant met de zelfde uitsteker uitsteekt als die van de koekjes, dan past de fondant er perfect op. Als je geen uitsteker in de vorm van een rompertje hebt, kun je het deeg ook uitsnijden.

INGREDIËNTEN ROMPERKOEKJES

Voor ongeveer 10 koekjes

60 gram roomboter

55 gram suiker

1 ei

¼ tl vanille-extract

snufje zout

115 gram bloem

fondant in de kleurtjes die jij leuk vindt

water

poedersuiker

BEREIDING

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop het ei los en voeg een kwart ervan toe (de rest kan weg) met het vanille-extract en het zout en mix tot alles gemengd is. Mix dan de bloem er in delen door en kneed het deeg tot een bal. Verpak het deeg in plastic folie en leg het minstens een uur in de koelkast. Je kunt het deeg het beste wat platter maken, zodat het sneller gekoeld is. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek rompertjes uit het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Bak ze 10 tot 12 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Als de koekjes zijn afgekoeld, kun je met decoreren beginnen. Kneed de fondant goed door en rol het uit tot een dunne lap. Steek rompertjes uit de fondant. Meng water met poedersuiker tot een dik glazuur. Smeer dit glazuur over het koekje en leg de fondant erop. Zo blijft het goed plakken. Versier de rompertjes verder naar wens.

TIP

Als je een reliëfmatje hebt, kun je leuke patronen op de koekjes maken. Ik heb een paar matjes uit de winkel, maar je kunt bijvoorbeeld ook een kanten placemat gebruiken. Leg het matje of de placemat met het reliëf naar beneden op de uitgerolde fondant en ga er 1 keer overheen met de deegroller. Je zult zien dat er nu een mooie afruk op het fondant zit.

tekst Liefs, Kim

One thought on “Romperkoekjes

  1. Brownieharten - MollyPollyCupcake

    […] zodat het reliëf in de fondant wordt gedrukt. Zie de tip uit het bericht van de romperkoekjes: http://www.mollypollycupcake.nl/romperkoekjes/. Steek harten uit de fondant en plak ze met een beetje jam vast op de […]

    # 13 februari 2021 at 09:38 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *