Rocky road met Snickers

Mmm, lang leve de zoete gerechten die uit Amerika zijn overgewaaid. De cupcake, brownie en muffin kennen we al wat langer. Iets korter geleden leerde ik rocky road kennen. Heb je daar al eens van gehoord? Voor chocoholics is dit pure verwennerij: je smelt chocola en dan meng je er allerlei lekkers door. Na het opstijven snijd je er blokjes van. Dat hoeft niet heel netjes, want het heet niet voor niks rocky road. Marshmallows horen echt in rocky road te zitten. Verder kun je zelf bedenken wat je er nog meer erin doet. Denk aan cranberry’s of pinda’s. In dit recept komen Snickers en hazelnoten en ik kan je vast verklappen dat dat een topcombinatie is met de pure chocola en de marshmallows.

INGREDIËNTEN ROCKY ROAD

Voor een bakvorm van 20 bij 20 cm

Voor ongeveer 30 stukjes

200 gram pure chocola

100 gram hazelnoten

2 Snickers

100 gram mini-marshmallows en wat extra voor bovenop

BEREIDING

Leg bakpapier in de bakvorm, zodat je straks de rocky road er makkelijk uit kunt halen. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat het een beetje afkoelen. Als je de marshmallows namelijk in te warme chocola doet, smelten ze en worden ze draderig.

Hak de hazelnoten grof en snijd de Snickers in kleine stukjes. Roer ze samen met de marshmallows door de chocola. Giet het chocolademengsel in de bakvorm en smeer het uit. Dit hoeft niet netjes. Leg de extra marshmallows erop en druk ze een beetje in de chocola. Laat de rocky road helemaal hard worden en snijd het dan in stukjes. 

TIP

Je kunt ook melkchocolade gebruiken als je dat lekkerder vindt. Ik gebruik gekleurde marshmallows voor een leuk effect.

2 thoughts on “Rocky road met Snickers

  1. Appel rocky road - MollyPollyCupcake

    […] to go recept voor rocky road is die met Snickers: https://www.mollypollycupcake.nl/rocky-road-met-snickers/. Gemaakt met pure chocolade, omdat ik dat nog altijd het lekkerste vind. Toch wilde ik voor Pasen […]

    # 5 januari 2023 at 12:39 Reply
  2. Pepernoten rocky road - MollyPollyCupcake

    […] je nog dat ik eerder het recept plaatste voor rocky road met Snickers? Je vindt het hier terug: https://www.mollypollycupcake.nl/rocky-road-met-snickers/. Daar werd enthousiast op gereageerd, dus ik dacht laat ik het nog eens maken. En aangezien het […]

    # 23 november 2023 at 11:29 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *