Recepten voor 1

Woon je alleen en vind je het soms ook zo irritant dat alle recepten bijna altijd voor 4 mensen zijn? Of heb je een gezin, maar is iedereen weg en heb jij zin in iets lekkers? Dan is dit artikel iets voor jou! Het afgelopen jaar kwamen best wat recepten op mijn blog die voor 1 persoon zijn. En er zijn er die heel gemakkelijk om te rekenen zijn naar 1 persoon. Ik zet ze graag voor je op een rijtje, samen met tips om eventuele restjes te kunnen gebruiken. Je houdt namelijk soms toch wat over en het is zonde om eten weg te gooien. Kijk rustig rond en kies een lekker recept, zodat jij dalijk, ook al ben je in je eentje, kunt genieten van iets heerlijk zoets!

Appelflappen

https://www.mollypollycupcake.nl/appelflappen-met-cranberry/

Dit recept is eigenlijk voor 5 appelflappen. Wil je maar 1 of 2 flappen, dan gebruik je maar 1 of 2 plakjes bladerdeeg. Je gebruikt 10 tot 20 gram cranberrys en van het eitje waarmee je het bladerdeeg bestrijkt, houd je over. Hiervan kun je een kleine omelet bakken voor de lunch. Je hebt genoeg aan een halve appel. Als je de andere helft goed inpakt en in de koelkast legt, kun je hem nog een dag bewaren. Of je maakt er compote van, zie hiervoor de volgende link.

Appelperencompote

https://www.mollypollycupcake.nl/yoghurt-met-appel-perencompote/

Deze heerlijke compote maak je met 1 appel en 1 peer voor 2 personen. Je kunt het ook met een halve appel en een halve peer maken. Dit is handig als je al appel over hebt van de appelflappen hierboven. Of je maakt de compote van 1 stuk fruit.

Amaretto Sunrise cocktail

https://www.mollypollycupcake.nl/amaretto-sunsrise-cocktail/

Deze cocktail plaatste ik op oudjaarsdag, maar hij is natuurlijk altijd lekker. En het recept is al voor 1 glas, dus ik zou zeggen: proost, op je eigen feestmomentje!

Frambozensmoothie

https://www.mollypollycupcake.nl/frambozensmoothie-met-citroenijs/

Dit drankje is heel makkelijk te maken voor 1 persoon. Je maakt gewoon de helft van het recept!

collage van pindarotsjesijs, fruitspiesjes, eton mess en pannenkoek met pruimen
Pindarotsjesijs

https://www.mollypollycupcake.nl/pindarotsjesijs/

Het recept voor dit lekkere en snel te maken ijs hoef je maar door 2 te delen om er een eenpersoonsrecept van te maken. Maar ik zou het gewoon voor 2 personen maken en er dan de dag erna zelf nog eens van genieten.

Fruitspiesjes

https://www.mollypollycupcake.nl/fruitspiesjes/

Het recept is voor 5 kleine fruitspiesjes, waarschijnlijk krijg je die wel in 1 keer op en anders maak je er minder. Van het fruit dat je overhoudt, kun je een lekkere fruitsalade maken of je doet al dat lekkere fruit in de yoghurt.

Eton Mess

https://www.mollypollycupcake.nl/eton-mess-met-aardbeien/

Mijn lievelingstoetje! Ik maak het all the time voor mezelf, dat gaat super makkelijk. Gebruik zoveel ijs, aardbeien, saus en meringue als je wil. Het recept is voor 2 personen, maar ik zou deze hoeveelheid makkelijk in mijn eentje opkrijgen! Jij misschien ook wel!

Ovenpannenkoeken met pruimen

https://www.mollypollycupcake.nl/ovenpannenkoek-met-pruimen/

Deze pannenkoek uit de oven is zo lekker, dat je er vast 2 dagen achter elkaar van wil eten. Mocht je dat toch te veel zijn, dan deel je eenvoudig weg de ingrediënten door 2 en maak je de pannenkoek in een kleine ronde ovenschaal in plaats van een grote rechthoekige.

Vlaflip

https://www.mollypollycupcake.nl/vlaflip-voor-koningsdag/

Deze vlaflip is veel lekkerder dan die uit de winkel. Het recept is voor 2 personen, maar je kan de tweede flip best de dag erna nog eens eten. Of je deelt de ingrediënten door 2.

Pepernoten met pistache en abrikoos

https://www.mollypollycupcake.nl/pepernoten-met-pistache-en-abrikoos/

Omdat dit een test was, heb ik maar heel weinig deeg gemaakt. Perfect dus om pepernoten te bakken en ze lekker zelf op te eten. En dat mag ook best buiten Sinterklaas!

Fruit-en-notenrotsjes

https://www.mollypollycupcake.nl/fruit-en-notenrotsjes/

Houd je ook zo van pindarotjes? Dan zijn deze fruit-en-notenrotsjes ook vast iets voor jou. Het recept is voor 10 rotsjes en je kunt ze goed bewaren, dus ik zou het hele recept maken. Of ze lekker gewoon in 1 dag opeten!

Smoothie met banaan en kokos

https://www.mollypollycupcake.nl/smoothie-met-banaan-en-kokos/

Dit recept is al voor 1 persoon! Even het fruit mixen met de kokosmelk en klaar ben je.

We zijn alweer aan het einde van dit bericht gekomen. Ik hoop dat je het leuk vond en dat ik je op lekkere ideetjes heb gebracht om te maken als je alleen bent.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

2 thoughts on “Recepten voor 1

 1. funs

  Zo, dit zie je niet iedere dag. Goeie zet.

  # 18 april 2021 at 16:39 Reply
  • Kim

   Dank je wel Funs! Ik mis zelf vaak eenpersoonsrecepten, dus voor het blog maak ik die af en toe.

   # 18 april 2021 at 17:47 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *