Rabarbervlaaitjes

Vandaag geef ik je een heel simpel receptje voor bladerdeegvlaaitjes met rabarber en amarettikoekjes. Ik ben gek op rabarber. Mijn moeder maakt altijd wat potjes rabarbercompote in en ook de rabarbervlaai die zij maakt vind ik heerlijk. Veel mensen vinden rabarber juist niet lekker. Vaak komt dat omdat ze alleen de compote kennen, die wellicht wat te zuur smaakte. Als je rabarber verwerkt in een recept en je er geen moes van maakt, smaakt het heel anders. De koekjes en het bladerdeeg zijn in dit recept de zoete tegenhanger van het zuurtje in de rabarber, waardoor zoet en zuur goed in balans is. Ik zou zeggen, probeer het gewoon eens met dit makkelijke en heerlijke recept.

vlaaitjes van bladerdeeg met rabarber
INGREDIËNTEN RABARBERVLAAITJES

Voor 4 eenpersoons vlaaitjes

4 plakjes bladerdeeg

250 gram rabarber

1 el custardpoeder

1,5 el suiker

1 ei

handje amarettikoekjes

2 el honing

BEREIDING

Ontdooi het bladerdeeg. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Was de rabarber, haal de uiteinden ervan af en snijd de stelen in kleine stukjes van een ½ centimeter. Haal de velletjes papier van het bladerdeeg en leg ze met de plakkant (waar het papiertje zat) op een bakplaat waar bakpapier op ligt. Bestrooi het bladerdeeg in het midden met de helft van de custard. Leg de helft van de rabarber erop. Schep de helft van de suiker op de rabarber en strooi daar de rest van de custard op. Leg de rest van de rabarber daarop en bestrooi met de rest van de suiker. Vouw de randen van het bladerdeeg een beetje over de rabarber en bestrijk de rand met losgeklopt ei en strooi daar nog wat suiker op. Bak de vlaaitjes 15-20 minuten op 200 graden. Hak de amaretti grof. Laat de honing in een pan karamelliseren en roer de koekjes erdoor. Schep ze op bakpapier en laat ze afkoelen. Bestrooi de vlaaitjes ermee.

TIP

Amarettikoekjes zijn Italiaanse bitterkoekjes, je hebt een krokante en een zachte variant. Ik gebruik de krokante, omdat die lekker knapperig zijn. Sommige supermarkten verkopen ze en anders vind je ze in Italiaanse delicatessenzaakjes of op internet.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *