Rabarberlimonade

We zijn alweer bij week 2 van onze themamaand ‘smoothies en limonade’. Vandaag krijg je het recept van verfrissende rabarberlimonade, want voordat je het weet is de tijd van rabarber weer voorbij. Van mei tot en met juli is deze groente volop verkrijgbaar. Groente? hoor ik je zeggen. Dat klopt, officieel is rabarber een groente en je kunt het ook verwerken in hartige gerechten. Zelf eet ik het toch liever in een zoet gebakje of drankje. Mijn moeder maakt elk jaar rabarbercompote in en ze maakt aardbeien-rabarberjam. Zo kunnen we er het hele jaar van genieten. Veel mensen lusten geen rabarber, jij ook niet? Ik denk dat het er ook aan ligt waar je het in hebt geproefd. Het zou zomaar kunnen dat, ook al ben je geen groot liefhebber van rabarber, je dit drankje wel lekker vindt. Het is heerlijk fruitig en friszuur, zeer dorstlessend dus. Ga jij deze limo ook eens proberen?

Limonade van rabarber
INGREDIËNTEN RABARBERLIMONADE

Voor 1.5 liter

1500 gram rabarber

1 liter water

50 gram suiker

1 citroen

BEREIDING

Schil de rabarber en snijd het in stukjes. Doe het in een pan samen met het water en de suiker en laat het 12 minuten koken. Als de rabarber is afgekoeld, pureer je het met de staafmixer. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de  limonade. Laat de rabarberlimonade voor het serveren goed koud worden in de koelkast.

4 flesjes rabarberlimonade met een citroen en rabarberstukjes op de voorgrond
TIP

Je kunt de rabarber eventueel zeven, maar ik drink het net zo graag ongezeefd.

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *