Pepernoten rocky road

Weet je nog dat ik eerder het recept plaatste voor rocky road met Snickers? Je vindt het hier terug: https://www.mollypollycupcake.nl/rocky-road-met-snickers/. Daar werd enthousiast op gereageerd, dus ik dacht laat ik het nog eens maken. En aangezien het over een paar weken al Sinterklaas is, leek het me leuk om de rocky road met pepernoten te maken. Of eigenlijk zijn het kruidnoten natuurlijk. Ik heb er met witte chocola gebruikt, zodat het een beetje opvalt op de bruine chocolade. Om het nog meer een sint-tintje te geven, zitten er ook speculaaskruiden in.

blokjes pepernoten rocky road
INGREDIËNTEN PEPERNOTEN ROCKY ROAD

Voor een vorm van 20 bij 20 cm

200 gram pure chocola

75 gram amandelen

100 gram pepernoten met witte chocola

75 gram mini marshmallows

1 tl honing

snufje speculaaskruiden

ongeveer 15 rode M&M’s

eventueel gouden parels

BEREIDING

Leg een bakpapiertje in de vorm, zodat je de rocky road er straks makkelijk uit kunt halen. Smelt de chocola au bain-marie. Hak de amandelen en de pepernoten grof. Bewaar een paar pepernoten voor bovenop. Laat de chocola iets afkoelen en roer dan de amandelen en het grootste gedeelte van de pepernoten en de marshmallows erdoor. Meng ook de honing en de speculaaskruiden erdoor.

Doe het mengsel in de vorm en strijk het uit tot een rechthoek. Versier met pepernoten, marshmallows, M&M’s en de parels. Als het uitgehard is, kun je er blokjes van snijden. De rocky road hoeft niet in de koelkast, dan kun je hem iets makkelijker snijden.

in blokjes gesneden rocky road
TIP

Kies gerust voor andere noten of snoep. Ik zie ook wel eens Sinterklaas rocky road voorbij komen met schuimpjes bijvoorbeeld.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *