Pepernoten met pistache en abrikoos

Ik werd uitgelachen door mijn vriendinnen toen ik deze pepernoten maakte. Dat komt omdat ik ze in april al gebakken heb. Ik werk nu eenmaal graag een tijdje vooruit. En ik dacht als we Christmas in July kunnen doen, kunnen we ook best sinterklaassnoep in april maken! Gewone pepernoten vind ik wat saai, dus in deze komen pistachenootjes en stukjes gedroogde abrikoos. Het smaakt echt lekker en dat zeiden de dames die me uitlachten gelukkig ook. En ja, ik weet dat dit eigenlijk kruidnoten zijn, maar ik ben eigenwijs en noem ze gewoon pepernoten. Zoals volgens mij bijna iedereen. Laat ze smaken!

INGREDIËNTEN PEPERNOTEN

100 gram zelfrijzend bakmeel

50 gram donkerbruine basterdsuiker

1 tl speculaaskruiden

snufje zout

40 gram koude boter

2 eetlepels melk

20 gram pistachenoten

20 gram gedroogde abrikozen

BEREIDING

Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en doe het ook in de kom samen met 1 eetlepel melk. Kneed tot je een mooi deeg hebt. Als het deeg te droog blijft, kun je ook de andere eetlepel melk er nog door mengen. Hak de nootjes wat fijner en snijd de abrikozen in heel kleine stukjes. Maak bolletjes van het deeg en druk ze plat. Doe er wat nootjes en abrikozen op en vouw het deeg om de vulling. Maak er rondjes van en druk ze dan iets plat. Bak ze 20 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

TIP

Dit is een heel klein recept. Ik kon er 7 grote pepernoten van maken. Als je meer wil, kun je heel eenvoudig de ingrediënten vermenigvuldigen.

2 thoughts on “Pepernoten met pistache en abrikoos

  1. Chocoladereep met abrikoos en pistache - MollyPollyCupcake

    […] kokos. Pistache en abrikoos vind ik een gouden combinatie. Ik maakte er eerder al pepernoten mee: https://www.mollypollycupcake.nl/pepernoten-met-pistache-en-abrikoos. De reep wordt extra lekker door de kokos en de […]

    # 11 maart 2021 at 12:07 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *