Ik werd uitgelachen door mijn vriendinnen toen ik deze pepernoten maakte. Dat komt omdat ik ze in april al gebakken heb. Ik werk nu eenmaal graag een tijdje vooruit. En ik dacht als we Christmas in July kunnen doen, kunnen we ook best sinterklaassnoep in april maken! Gewone pepernoten vind ik wat saai, dus in deze komen pistachenootjes en stukjes gedroogde abrikoos. Het smaakt echt lekker en dat zeiden de dames die me uitlachten gelukkig ook. En ja, ik weet dat dit eigenlijk kruidnoten zijn, maar ik ben eigenwijs en noem ze gewoon pepernoten. Zoals volgens mij bijna iedereen. Laat ze smaken!
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram donkerbruine basterdsuiker
1 tl speculaaskruiden
snufje zout
40 gram koude boter
2 eetlepels melk
20 gram pistachenoten
20 gram gedroogde abrikozen
Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en doe het ook in de kom samen met 1 eetlepel melk. Kneed tot je een mooi deeg hebt. Als het deeg te droog blijft, kun je ook de andere eetlepel melk er nog door mengen. Hak de nootjes wat fijner en snijd de abrikozen in heel kleine stukjes. Maak bolletjes van het deeg en druk ze plat. Doe er wat nootjes en abrikozen op en vouw het deeg om de vulling. Maak er rondjes van en druk ze dan iets plat. Bak ze 20 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Dit is een heel klein recept. Ik kon er 7 grote pepernoten van maken. Als je meer wil, kun je heel eenvoudig de ingrediënten vermenigvuldigen.
Chocoladereep met abrikoos en pistache - MollyPollyCupcake
[…] kokos. Pistache en abrikoos vind ik een gouden combinatie. Ik maakte er eerder al pepernoten mee: https://www.mollypollycupcake.nl/pepernoten-met-pistache-en-abrikoos. De reep wordt extra lekker door de kokos en de […]
Recepten voor 1 - MollyPollyCupcake
[…] https://www.mollypollycupcake.nl/pepernoten-met-pistache-en-abrikoos/ […]