Pannenkoeken met banaan, chocosaus en kokos

Vandaag krijgen jullie een heerlijk recept voor pannenkoeken. En daar is een reden voor: 25 februari is het namelijk in Engeland Shrove Tuesday ofwel Pancake Day. En als het Pancake Day is moet je natuurlijk wel pannenkoeken eten, niet waar? In Nederland is deze dinsdag de laatste carnavalsdag. Zowel hier als in Engeland is het de laatste dag voordat de katholieken gaan vasten. Het vasten duurt 40 dagen, tot eerste paasdag. De reden waarom deze dag Pancake Day is geworden is dat de mensen vroeger zo hun overgebleven producten konden opmaken voor het vasten begon. Denk aan bijvoorbeeld eieren, melk en suiker.

Leuk weetje: in Engeland worden er op deze dag pannenkoekenraces gehouden, waarbij deelnemers moeten rennen met een pan met een warme pannenkoek erin. Tijdens het rennen moeten ze de pannenkoek 3 keer zien om te draaien. Wie het eerste bij de kerk aankomt, heeft gewonnen. Genoeg gepraat over pannenkoeken, hier komt het recept. De banaan, chocoladesaus en de kokos smaken perfect bij elkaar.

INGREDIËNTEN PANNENKOEKEN

Voor 6 pannenkoeken

4 eieren

3,5 dl melk

snufje zout

150 gram bloem

boter

2 bananen

200 gram pure chocolade

kokosrasp

BEREIDING

Klop de eieren los met de melk. Voeg het zout toe en dan de bloem in delen. Roer tot een egaal beslag. Laat het een half uurtje rusten. Smelt telkens een klontje boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Snijd de banaan in plakjes en leg de plakjes op de pannenkoeken. Drizzel de gesmolten chocola erover en strooi de kokosrasp erover.

TIP

Dit zijn vrij dunne pannenkoeken. Als je iets dikkere wil, kun je wat meer bloem toevoegen.

2 thoughts on “Pannenkoeken met banaan, chocosaus en kokos

 1. Jim Moody

  I want pancakes too!

  # 4 maart 2020 at 16:31 Reply
  • Kim

   I would love to bring you some, but they won’t be warm anymore. I’ll think about another sweet bite for you!

   # 4 maart 2020 at 21:09 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *