29 november is het Sint Pannekoek. Heb je daar al eens van gehoord? Het is echt een super grappig idee. Het komt oorspronkelijk uit Rotterdam, maar Jan Kruis heeft het feest past echt bekend gemaakt door Jan, Jans en de kinderen. Catootje zei in de strip dat ze geen zin had in boontjes, maar wel in pannenkoeken. Opa Tromp vertelde toen dat het 29 november Sint Pannekoek is. Iedereen moet die dag een pannenkoek op zijn hoofd leggen en wenst elkaar dan een vrolijke en gezegende Sint Pannekoek. Ik zou zeggen, leg de 29e die pannenkoek op je hoofd. Maar dat zou ik wel doen voordat je de ingrediënten van het recept van vandaag erop doet! Speciaal voor het feest een echte verwenpannenkoek, we beleggen de pannenkoek namelijk met appel, hazelnootsaus en chocolate chip cookies. Klinkt je dat goed in de oren?
Voor 6 pannenkoeken
4 eieren
3,5 dl melk
snufje zout
150 gram bloem
boter
1 appel
hazelnootsiroop naar smaak
chocolate chip cookies naar smaak
Klop de eieren en de melk. Doe het zout erbij en dan de bloem in delen. Roer tot een egaal mengsel. Laat het beslag een half uurtje rusten. Smelt telkens een klontje boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken. Snijd de appel in kleine stukjes en breek de cookies in stukjes. Leg de appel en de koekkruimels op de pannenkoek en besprenkel royaal met de hazelnootsaus.
Ik maak het liefst alles zelf, maar af en toe valsspelen mag best. Ik gebruik kant-en-klare hazelnootdsiroop van Douwe Egberts en die smaakt prima.
Annie
Zien er lekker uit. Leg ze maar niet op je hoofd. Dat is zone
Kim Janssen
Ha, ha, ja dat is ook zonde!
funs
Dit zijn leuke weetjes. Top.
Pannekoekjes blijven toch altijd lekker. Dik of dun.
Kim
Ja grappig he? Ik zag op Facebook al foto’s voorbijkomen van mensen met Een pannenkoek op hun hoofd!
Pannenkoeken bakken - MollyPollyCupcake
[…] met experimenteren. En als je nog een lekker recept van pannenkoeken zoekt, kijk dan eens hier: https://www.mollypollycupcake.nl/pannenkoeken-met-appel-cookies-en-hazelnootsiroop/. Zie de foto bovenin het bericht. En wellicht vind je dit recept misschien ook de moeite waard: […]