Paasfudge

Om alvast in de paasstemming te komen, geef ik je vandaag een recept voor heel gemakkelijke fudge. Je hebt misschien al eens mijn eerdere recept voor fudge gezien, als je dat wil teruglezen kun je op deze link klikken: https://www.mollypollycupcake.nl/fudge-met-pistache-en-cranberry/. Ook maakte ik al eens zomerse fudge met flamingo’s: https://www.mollypollycupcake.nl/fudge-met-flamingos/. Deze paasfudge is op dezelfde manier gemaakt. Boter, chocola en gecondenseerde melk laten smelten en voilà, je bent al bijna klaar. Nog even decoreren met paaseitjes en wortels en dan heb je dus deze feestelijke fudge!

INGREDIËNTEN PAASFUDGE

Voor een ronde vorm van 15 cm

90 gram pure chocolade

100 ml gecondenseerde melk

5 gram boter

50 gram dragee eitjes 

worteltjes en bloemetjes van fondant (zie tip)

BEREIDING

Bekleed de vorm met bakpapier Breek de chocola in stukjes en doe ze in een pan, samen met de gecondenseerde melk en de boter. Zet een grotere pan met een laagje water op het vuur en zet de kleine pan erin. De bodem mag het water niet raken. Laat de chocolade en boter smelten, terwijl je af en toe roert. Als het mengsel gesmolten is, laat je het een beetje afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven, maar als de chocola te warm is, smelten de eitjes. Meng dan een deel van de dragee eitjes erdoor en spatel de fudge in de bakvorm. Garneer met de rest van de eitjes en de fondant worteltjes en bloemetjes. Laat het opstijven en snijd de fudge dan in punten of stukjes.

TIP

Je kunt de worteltjes en bloemen van fondant zelf maken of kant en klaar kopen bij een taartenwinkel. Als je geen dragee eitjes kunt vinden, kun je ook de paas M&M’s gebruiken, die zijn ook eivormig. 

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *