Paascupcakes

Ik houd het meest van Kerst, maar Pasen vind ik ook fijn, omdat het de start van de lente is. Tijd voor luchtigere kleding en buiten in het zonnetje zitten. Als we geluk hebben met het weer natuurlijk. En uiteraard hoort bij Pasen een lekker baksel. Deze cupcakes met een nestje eieren passen toch perfect bij deze feestdag?

Heel vroeger heb ik deze schattige cupcakes al eens gemaakt. De toef maakte ik toen ook met gesmolten Bonbonbloc  en met slagroom. Echt super lekker, maar door de room moeten de cupcakes wel in de koelkast staan. Hierdoor drogen ze toch een beetje uit en is de kans groter dat dan de cupcakepapiertjes loslaten. Tijd voor een aanpassing dus. Mijn vriendin Veerle (Tante Chocola) kwam met botercrème op basis van Italiaanse meringue. Dat is echt zo ontzettend lekker. En het bleek ook nog eens heel goed te gaan met Bonbonbloc erin. Tijd voor het recept!

paascupcakes met dragee eitjes
INGREDIËNTEN PAASCUPCAKES

Voor 8 stuks

de helft van dit cupcakerecept: https://www.mollypollycupcake.nl/cupcakejes/

3 tl cacao

1 eiwit

65 gram suiker

15 ml water

75 gram zachte boter

100 gram Bonbonbloc puur praliné

24 dragee paaseitjes

BEREIDING

Maak de cupcakes zoals in de link vermeld staat. Als het beslag klaar is, meng je de cacao erdoor. Bak de cupcakes in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen. Mix het eiwit stijf. Breng de suiker en het water in een pannetje aan de kook tot de thermometer 130 graden aangeeft. Giet deze siroop bij het eiwit en blijf mixen tot het afgekoeld is. Doe de boter er klontje voor klontje bij en mix elke keer goed totdat de boter is opgenomen.

Breek de Bonbonbloc in kleine stukken en smelt hem au bain-marie. Laat de chocolade ietsje afkoelen en roer hem dan door de boter-suikermix. Zet de pan even in de koelkast. Als de botercrème een beetje opgestijfd is, schep je hem in een spuitzak met spuitmondje 1M. Spuit mooie rozetten op de cupcakes en leg er 3 paaseitjes in.

paascupcakes met een nestje van chocola en paaseitjes
TIP

Check de Facebookpagina van Tante Chocola. Ze maakt de lekkerste chocoladecreaties en ze zijn ook te koop: https://www.facebook.com/tantechocola.

Een suikerthermometer is een echte aanrader als je vaak bakt. Je vindt ze in bakwinkels

Tekst Zoete groetjes. Kim,

2 thoughts on “Paascupcakes

  1. Cupcakes met frambozencrème - MollyPollyCupcake

    […] Pasen liet ik je cupcakes zien met een vogelnestje van Bonbonbloc-crème (https://www.mollypollycupcake.nl/paascupcakes/). Vandaag heb ik nog zo’n mega lekker recept voor je, namelijk vanille cupcakes met een crème […]

    # 22 april 2021 at 12:03 Reply
  2. Chocolade cupcakes met Oreo en crème van Bonbonbloc - MollyPollyCupcake

    […] Heb jij zin in cupcakes met een overload aan chocolade? Dan zit je hier goed vandaag! Ik geef je het recept voor chocolade cupcakes, maar er is meer. In het beslag komt een Oreo koekje en op de cupcakes komt een heerlijke toef van Bonbonbloc. Meer chocola kan er toch bijna niet in een cupcake lijkt me! De crème van Bonbonbloc heb ik al eerder op cupcakes voor Pasen gebruikt: https://www.mollypollycupcake.nl/paascupcakes/. […]

    # 24 maart 2022 at 11:37 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *