Ovenpannenkoek met pruimen

Ik had nog nooit een pannenkoek in de oven gemaakt, sterker nog: ik wist niet eens dat dat kon. Totdat ik een keer een recept tegenkwam. Ik was een beetje sceptisch, maar uiteraard wilde ik het proberen en ik vond echt heel lekker. Mijn pannenkoek is een aangepaste versie. Na wat proberen, vond ik dit recept het lekkerste resultaat geven. Door de kookroom wordt de pannenkoek heel fluffy en luchtig. De fris-zoete pruimen smaken er heerlijk bij. En het is leuk dat je een keer een vierkante of rechthoekige pannenkoek kunt eten!

INGREDIËNTEN PANNENKOEKEN

Voor 2 personen

Voor een grote rechthoekige ovenschaal

Pruimen

10 pruimen

1 sinaasappel

2 el suiker

Pannenkoek

2 eieren

100 ml kookroom

100 ml melk

125 gram bloem

20 gram boter

30 gram suiker

1 el kaneel

BEREIDING PRUIMEN

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontpit de pruimen. snijd ze in stukjes en doe ze in een ovenschaal. Pers de sinaasappel uit en druppel het sap over de pruimen. Strooi de suiker erover en rooster de pruimen 20 minuten in de oven.

BEREIDING PANNENKOEK

Maak het beslag door de eieren, room, melk en bloem glad te kloppen in een kom. Smelt de boter in een pannetje en laat het een beetje bruin worden. Doe de gesmolten boter in een andere ovenschaal en schud een beetje met de schaal, zodat overal boter komt. Schenk het beslag erin en bak de pannenkoek 20 minuten. Het deeg zal flink omhoog komen. Snijd de pannenkoek in stukken en beleg ze met de pruimen. Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de pannenkoek ermee. Eet smakelijk.

TIP

Het is handig om 2 ovenschalen tegelijk te gebruiken, 1 voor de pruimen en 1 voor de pannenkoek. Dan kun je beide tegelijk in de oven zetten en zijn de pruimen nog lekker warm als de pannenkoek gaar is.

One thought on “Ovenpannenkoek met pruimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *