Oreo-spinnetjes voor Halloween

31 oktober is het Halloween. Deze dag is overgewaaid uit de Verenigde Staten en wordt steeds populairder in Nederland. Toch heb ik tot nu toe nooit iets gemaakt voor deze feestdag. Misschien omdat ik zelf opgegroeid ben met Sint Maarten op 11 november. Ik vond het altijd heel gezellig om naar het kampvuur te lopen met al die mooie en zelfgemaakte lampionnen.

Dat heb je niet bij Halloween, maar wat wel overeenkomt, is dat kinderen langs de deuren gaan in de hoop op wat lekkers. En speciaal daarvoor heb ik een leuk idee voor je: deze grappige spinnetjes van Oreo-koekjes! Elk kind zal het fantastisch vinden deze spinnen te krijgen als ze bij jou aankloppen en ze zijn ook nog eens gemakkelijk te maken. Veel plezier met Halloween!

oreospin op mijn hand met op de achtergrond nog meer spinnen

INGREDIËNTEN OREO-SPINNEN

Voor 5 spinnetjes

5 Oreo-koekjes

snoepveters

zwarte eetbare stift

gewone M&M’s

poedersuiker

water

BEREIDING

Steek met een satéprikker voorzichtig 4 gaatjes aan de ene kant van het Oreo-koekje en 4 gaatjes aan de andere kant om dadelijk de snoepveters in te kunnen steken. Knip telkens 8 stukjes van de snoepveters en steek ze in de koekjes. Teken met de stift oogjes op de M&M’s. Meng een beetje poedersuiker met een drupje water en roer tot je een dik glazuur hebt. Lijm hiermee de M&M’s op d voorkant van de koekjes en voilà, de Oreo-spinnen zijn al klaar!

snoepspinnetjes voor Halloween
TIP

Je kunt ook eetbare oogjes gebruiken in plaats van M&M’s. Deze kun je in de bakwinkel kopen.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

One thought on “Oreo-spinnetjes voor Halloween

  1. Appeldippers - MollyPollyCupcake

    […] jaar maakte ik voor de eerste keer wat lekkers voor Halloween, namelijk deze oreo-spinnetjes: https://www.mollypollycupcake.nl/oreo-spinnetjes-voor-halloween/. Dat beviel goed, dus ook dit jaar heb ik weer een recept bedacht voor deze feestdag: appeldippers. […]

    # 26 oktober 2023 at 11:12 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *