Oreo-cheesecake

Ik weet niet waarom, maar ik houd niet zo van gebakken cheesecake, zoals de New York cheesecake. Maar des te meer houd ik van ongebakken cheesecake. Deze cheesecake bevat geen eieren en hoeft niet in de oven. Het is meer zoals een kwark- of yoghurtcake maar dan met roomkaas. Zelf gebruik ik het liefste MonChou. Deze is wel wat duurder dan huismerken, maar heeft precies de goede dikte voor een mooie en goed snijdbare cheesecake. Die van vandaag is gemaakt met het lievelingskoekje van velen: Oreo! De echte Oreo-lover komt zeker aan zijn trekken, want zowel in de bodem als in de vulling als bovenop komen deze heerlijke koekjes!

oreo cheesecake met heel veel oreo-koekjes
INGREDIËNTEN OREO-CHEESECAKE

Voor een springvorm van 21 cm

3 rollen Oreo’s

7 el boter

400 ml slagroom

2 zakjes klop-fix

2 pakjes MonChou

80 gram suiker

snufje zout

1 el citroensap

2 tl vanille-essence

BEREIDING

Verkruimel 1 rol koekjes en smelt de boter. Roer de koekjes door de boter. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel erover. Druk het overal stevig aan. Zet de springvorm daarna minstens een half uur in de koelkast. Klop de slagroom met de klop-fix stijf. Mix in een andere kom de MonChou met de suiker, het zout, de vanille en het citroensap tot het glad en zacht is. Voeg nu de slagroom aan het MonChou mengsel toe en mix tot het goed gemengd is. Verkruimel de 2e rol Oreo’s en spatel deze door het mengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de vulling erin. Zet ‘m daarna weer terug in de koelkast en laat de taart minstens 6 uur opstijven. Garneer met de rest van de Oreo-koekjes.

oreo cheesecale gedecoreerd met oreo-koekjes
TIP

De Oreo-cheesecake is niet zo fotogeniek als andere taarten vanwege de ietsjes grijze kleur. Met de chocoladehartjes en -bolletjes heb ik de cheesecake iets vrolijker gemaakt. Ze zijn van Dr. Oetker en zitten met allerlei leuke chocoladesprinkles in een pot. Het heet Chocofantasie.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

One thought on “Oreo-cheesecake

  1. Cookie dough icecream pie - MollyPollyCupcake

    […] De bodem is gemaakt van Oreo en boter. Deze bodem maak ik ook wel eens voor een cheesecake. Zie https://www.mollypollycupcake.nl/oreo-cheesecake/ en https://www.mollypollycupcake.nl/cheesecake-met-aardbeien/. Op de bodem komt vanille-ijs met […]

    # 22 juni 2023 at 11:07 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *