Nutellakoeken

Op readly.nl kun je duizenden tijdschriften lezen als je een abonnement hebt. Ik vind het vooral heerlijk om in de Engelse baktijdschriften te lezen, daar staan toch vaak net wat andere recepten in als in de Nederlandse. Zo zag ik ook deze Nutellakoeken. Als je fan bent van Nutella zijn dit de ultieme koekjes, met Nutella in het deeg én als vulling. Kan niet beter toch!

INGREDIËNTEN NUTELLAKOEKEN

Voor 9-10 grote koeken

55 gram zachte boter

70 gram donkere basterdsuiker

50 gram suiker

1 ei

vanille-extract

70 gram Nutella plus een extra eetlepel per koek

beetje honing

150 gram bloem

½ tl baksoda

½ tl maïzena

80 gram chocolate chips

BEREIDING

Leg bakpapier op de bakplaat. Mix de boter met de suikers luchtig en romig en voeg dan het ei en de vanille toe en roer tot het goed gemengd is. Doe ongeveer 35 gram Nutella erbij, samen met de honing, mix en voeg dan de bloem, baksoda en maïzena toe. Mix daarna nog eens 35 gram Nutella erdoor. Meng 2/3 van de chocolate chips erdoor. Vorm platte schijven van het deeg en doe er een eetlepel Nutella op. Vouw het deeg erover en leg de koekjes op de bakplaat. Verdeel de rest van de chocolate chips erover. Bak ze 8 minuten op 180 graden. Laat de koeken even hard worden op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

nutellakoeken
TIP

Deze keer geen tip, behalve: geniet van deze zalige koeken!

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *