Nectarinelimonade

Ik heb al vaker recepten voor limonades op het blog gezet, zie bijvoorbeeld https://www.mollypollycupcake.nl/mangolimonade/ en https://www.mollypollycupcake.nl/rabarberlimonade/. Toch is er nog 1 limonade die ik je niet wil onthouden. Deze netarinelimo vid ik het allerlekkerst en het meest dorstlessend. Net als de andere recepten is het maken van deze limonade ook weer easy peasy. Echt perfect dus voor warm weer.

INGREDIËNTEN NECTARINELIMONADE

Voor 1 liter

4 nectarines

40 gram suiker

600 ml water

2 citroenen

Een kan met nectarinelimo
BEREIDING

Snijd de nectarines in stukjes en doe ze in een pan met de suiker en het water. Laat het 10 minuten koken en daarna afkoelen. Als de limonade afgekoeld is, pureer je hem met de staafmixer. Pers de citroenen uit en voeg het sap toe. Kijk zelf even of je 2 citroenen niet te zuur vindt, dan kun je uiteraard minder citroensap gebruiken. Laat de limonade goed koud worden in de koelkast voordat je hem serveert. Proost!

TIP

Uiteraard kun je het fruit ook tot limonade maken in een blender in plaats van met de staafmixer. Ik laat de schil van de nectarines gewoon zitten, daar zit veel smaak in en nog wat vitamientjes.

eenn glas en een kan limonade van nectarine
tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *