Megagrote chocoladekoeken met Nutella

Ik doe eigenlijk niks met TikTok, maar soms kom ik op Pinterest wel eens een leuk filmpje van TikTok tegen. Zo ook deze keer en ik moet je zeggen dat het water me meteen in de mond liep. De jongen in het filmpje maakte hele grote en super dikke koeken met chocolate chips en een kern van Nutella. Die moest ik natuurlijk ook maken. En ze waren zalig!

De jongen in het filmpje maakt 2 koeken van het deeg. Ik heb de helft van het recept gebruikt, wat dus eigenlijk voor 1 koek zou zijn, maar zo groot krijg je hem echt niet gebakken in het kwartier baktijd dat hij aangeeft, dus ik vermoed dat zijn recept niet helemaal klopt. De koeken worden namelijk ook niet zo dik als in het filmpje want tijdens het bakken zakken ze in. Dat doet gelukkig niks af aan de intense chocolade-hazelnootsmaak. En groots zijn ze zeker: 15 centimeter doorsnede! Het is een Amerikaans recept, dus ik heb de cupmaten voor je omgerekend, zodat jij meteen aan de slag kunt met bakken.

INGREDIËNTEN CHOCOLADEKOEKEN

150 gram boter

50 gram suiker

75 gram donkere basterdsuiker

1 ei

½ tl vanille-extract

30 gram cacao

1,5 tl baksoda

snufje zout

200 gram bloem

Nutella

150 gram pure chocolate chips

BEREIDING

Smelt de boter en roer de suikers erdoor. Voeg dan het ei en het vanille-extract eraan toe en roer tot het goed gemengd is. Meng de cacao, baksoda, het zout en de bloem door het beslag. Roer er 1 eetlepel Nutella door, samen met de chocolate chips. Maak 3 grote ballen van het deeg. Duw er een kuiltje in en schep in elke bal wat Nutella. Kneed het deeg eroverheen en leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar.


TIP

Wil je je ook verlekkeren aan het TikTok-filmpje? Je vindt het hier: https://nl.pinterest.com/pin/473863192048299633/

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *