Op de markt in Sittard ligt al meer dan 15 jaar Meds Marktrestaurant. Zoals de naam al zegt, wordt hier mediterraans gekookt. De kok haalt niet alleen zijn inspiratie uit de landen aan de Middellandse Zee, maar ook veel ingrediënten worden elke week vers aangevoerd uit deze landen en dan met name uit Italië.
Wij komen al jaren bij Meds en we zijn altijd zeer tevreden. Het eten is echt goed; zo vind ik hun broodje carpaccio het allerlekkerst van heel Limburg. Het is een mooi en stijlvol restaurant en de bediening is vriendelijk, alert en gastvrij. Wij hebben genoten van een driegangen verassingslunch. Hierbij mag je aangeven of je vlees, vis of vegetarisch wil eten en je kunt altijd aangeven waar je echt niet van houdt. Dit menu kost 32.50 euro als lunch en ’s avonds betaal je een tikje meer, dan kost het 35 euro.
Uiteraard gaat deze site over zoet, dus in deze recensie komt alleen het toetje dat we hebben gehad aan bod. Aan het einde van dit artikel kun je lezen wat ik nog meer heb gegeten. Alle 3 de gangen waren in ieder geval heerlijk!
Meds serveert in de zomer een heerlijk frisse aardbeiencappuccino: gepureerde aardbeien met zoete witte wijn (Moscato d’Asti), vanille-ijs en room. Aan de ene kant hoopte ik dat we dit toetje weer zouden krijgen, aan de andere kant wilde ik ook wel eens wat anders voorgezet krijgen. We kregen inderdaad iets anders, wat zeker even lekker was: cheesecake van banaan met oreobodem, rood fruit, en knapperige geschaafde amandelen, geserveerd met een bolletje huisgemaakt vanille-ijs. Zoals altijd was het bord mooi opgemaakt, waardoor we nog meer zin kregen in het dessert.
Ik vind banaan heel lekker, maar de meeste producten met banaan niet zo. Ik lust geen bananenijs en Pisang Ambon bijvoorbeeld. Gelukkig was de banaansmaak in de cheesecake absoluut niet overheersend. Oreo doet het goed bij veel smaken, zo ook bij deze cheesecake. Het fruit maakte het lekker fris en de amandelen zorgden voor een fijn krokantje. Ik vind vanille-ijs altijd een beetje saai, maar hier paste het perfect bij. Kortom, een hele fijne afsluiting van een heerlijke lunch.
Wil je weten wat het voor- en hoofdgerecht was? Bij het verrassingsmenu krijg je vooraf altijd 4 antipasti, kleine hapjes. Deze keer hadden we toast met een tapenade van paprika, ui en ei met daarop een plakje bresaola (Italiaanse ham), een blokje lasagna met venkel, kleine garnaaltjes en zalm, een rolletje van parmaham met geitenkaas en vijg en makreel op een bedje van ananaschutney. Als hoofdgerecht had ik schelvis met lasagnabladen en cantharellen. Het was weer een zeer geslaagd etentje!
Annie
Wat een leuke site. Ook leuk dat het wisselt van recensie naar recept . Ga zo door en ik zal er geregeld op kijken.
Kim
Wat lief, dank je wel!
Edmee
Mooie site Kim en super leuk gedaan met precisie, zoals van jou gewend;-). Veel plezier ermee en ga zo door! X
Kim Janssen
Dank je wel Edmee, super leuk dat je een reactie hebt geplaatst op mijn blog!