Mangolimonade

Heb je al kans gehad om de andere sapjes van onze themamaand te maken? Vandaag alweer het laatste recept uit het thema ‘smoothies en limonade’. Ik heb al van veel fruit limonade gemaakt; van citroen, rabarber, aardbeien en nectarine, maar nog nooit van mango. De hoogste tijd dus om ook eens limo van mango te maken. En ik ben blij verrast! Een echte dorstlesser!

INGREDIËNTEN MANGOLIMONADE

Voor 2 glazen

175 gram mango, vers of uit de diepvries

200 ml water

10 gram suiker

1 citroen

BEREIDING

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes of laat de bevroren mango ontdooien. Doe de mango met het water en de suiker in een pan en laat het 10 minuten koken. Als het mengsel afgekoeld is, pureer je het fruit. Pers de citroen uit en voeg citroensap naar smaak toe. Laat de limonade koud worden in de koelkast. Schenk in een glas en geniet ervan.

mangolimonade tegen een roodgeruite achtergrond
TIP

Ik vond de limonade eigenlijk wat te dik, het leek meer op een smoothie. Als het heel warm is en je wilt wat frissers, kun je wat meer water toevoegen.

Tekst Zoete groetjes. Kim,

One thought on “Mangolimonade

  1. Nectarinelimonade - MollyPollyCupcake

    […] heb al vaker recepten voor limonades op het blog gezet, zie bijvoorbeeld https://www.mollypollycupcake.nl/mangolimonade/ en https://www.mollypollycupcake.nl/rabarberlimonade/. Toch is er nog 1 limonade die ik je niet wil […]

    # 19 mei 2022 at 11:31 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *