Lekkers uit Breda

Yes, we konden eindelijk weer eens een paar nachtjes weg. Ik ben met mam naar Breda geweest. Daar heb ik gestudeerd en het is nog steeds een van mijn lievelingssteden. Het centrum is compact, de Grote Markt is heel gezellig met alle horeca en er liggen prachtige huizen, er zijn grachten en mooie parken. 

Maar zoals je vast al kunt raden, ga ik het liefste lekkere dingen eten in een stad! Uiteraard deel ik hier op het blog mijn zoete belevingen. We hebben 2 keer gebakjes gegeten, want 1 keer is natuurlijk veel te weinig. (O ja, en we hebben ook nog gebakjes meegenomen voor thuis). Ik was in beide zaken nog niet geweest, maar ik weet zeker dat ik ze de volgende keer dat ik in Breda ben weer bezoek.

Patisserie Nettur

Vlak bij de Grote Markt in een gezellig straatje ligt Patisserie Nettur. Er zijn een paar tafeltjes en die kijken uit op de bakkerij, je kunt dus zien hoe de gebakjes gemaakt worden. We konden niet kiezen en hebben dus 3 taartjes besteld en gedeeld. Links op de foto zie je een taartje met pistache en kers, in het midden een chocolademoussegebakje met frambozencompote en rechts een taartje met passiefruit. Alle drie heerlijk, maar ik ben echt gek op het zurige van passiefruit, dus de laatste was mijn favoriet. Je kunt ook gebakjes en taarten bestellen voor thuis of een high tea in de patisserie doen. De foto boven aan dit blog en de foto hieronder is van de gebakjes van Nettur.

binnenkant van de gebakjes van nettur
Stilleven

In de gezellige wijk het Ginneken, een beetje uit het centrum, vind je Stilleven. Een knusse en relaxte zaak, waar ook allerlei brocante wordt verkocht. De volgende keer hoop ik buiten te kunnen zitten, want Stilleven heeft een fijne, beschutte tuin. Alle gebakjes zijn zelf gemaakt en dat proef je. Het zijn geen hele sierlijke gebakjes, ik zou ze eerder rustiek noemen. En gewoon heel lekker. We genoten van een stoofperenstukje met amandelspijs en een chocoladetaart met pecannoten. Ook hier kun je overigens genieten van een high tea. De foto hieronder is het gebak van Stilleven. Ziet er goed uit toch?

gebakjes en smoothie van Stilleven

Patisserie Nettur

www.patisserienettur.nl

Sint Annastraat 21 Breda

Stilleven

https://www.stillevenbreda.nl/

Ginnekenweg 26 Breda

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *