Lekkers uit Apeldoorn en Deventer

Een poosje geleden ben ik op vakantie geweest in de buurt van Apeldoorn. Ik heb daar uiteraard weer allerlei gebak, ijs en desserts geprobeerd. Tja, als ik moet kiezen tussen zoet en hartig, is de keuze snel gemaakt. Ter geruststelling: ik heb daar zeker ook wel wat anders gegeten. Maar terwijl ik een broodje, salade of pasta eet, ben ik in mijn hoofd toch al bezig met het toetje. In dit artikel geef ik je 2 adressen in Apeldoorn en Deventer waar ze heerlijk zoete lekkernijen hebben en deel ik 2 hele leuke winkels voor de bak- en kookliefhebber. De contactgegevens van de zaken vind je onderaan dit blogbericht.

Restaurant de Heerlijckheyt

Vlak bij Paleis het Loo in Apeldoorn ligt het prachtige restaurant de Heerlijkckheyt. Dit restaurant heeft een iets hogere prijsklasse, maar de prijs-kwaliteit is meer dan prima. Wij hadden het geluk dat we lekker op het terras konden zitten. Daar krijg ik echt een vakantiegevoel van. De bediening is heel correct, maar helemaal niet stijf. We hebben eerst een tapasschotel gehad. Dit waren echt luxe hapjes die ook nog eens heel mooi gepresenteerd werden. Daarna hebben we 3 desserts besteld en gedeeld. O la la, wat waren die toetjes lekker. Super mooi opgemaakte borden ook. Kijk maar eens naar de foto’s, Dat zijn toch echt plaatjes.

Dit waren onze desserts:

dessert Heerlijkckheyt 3
mousse van witte chocolade en limoen met frambozen en limoensorbet
dessert Heerlijckheyt 2
crème brûlée met frangelico, spuma (luchtig schuim) van pistache en walnootijs
dessert Heerlijckheyt
bramenbavarois met bramen en ijs in de smaak blauwebessencheesecake

Zien ze er niet uit om op te vreten? Inmiddels hebben ze weer andere desserts op het menu staan, die vast ook weer zo tongstrelend zijn. Je ziet, de Heerlijkckheyt weet echt wat lekker en goed eten is. Ben je in de buurt van Apeldoorn, laat je dan eens lekker in de culinaire watten leggen door hun witte en zwarte brigade.

Banketbakkerij Lentelink

Deze bakkerij ligt in de leuke plaats Deventer. Ik vond de stad voornamelijk zo leuk omdat er nog echt veel kleine winkeltjes zijn waar je je hart kunt ophalen aan allerlei moois en lekkers. Veel leuker dan de bekende ketens die je overal ziet.

passiefruitgebakje

Ik had op internet al de gebakjes bekeken van deze bakker. Het zag er goddelijk uit, maar dat kan natuurlijk ook bewerkt zijn voor de foto. Maar ik kan je zeggen, in het echt zag het gebak er even goed uit als op de foto. Ik koos uiteindelijk voor een passiefruitgebakje, dat bestond uit cake en passiefruitbavarois, omhuld met chocolade. Zo heerlijk die combi van zoet en zuur. Mijn vader had het gebakje met chocolademousse. Die smaakte ook heel goed, de mousse was lekker luchtig. Ik kon het niet laten om ook nog wat bonbons uit de kiezen voor thuis. En ook daar heb ik heel erg van genoten.

Je kunt bij deze bakker ook workshops volgen. Ze hebben workshops speciaal voor kinderen en volwassenen kunnen taart of bonbons maken. Als ik in de buurt woonde, zou ik me gelijk aanmelden. Want hoe cool zou het zijn als je leert hoe je zelf hun heerlijkheden kunt maken?

Lentelink gebak
chocolademoussegebakje
Senses of Living

Vlakbij Bakker Lentelink ligt Senses of Living. Een walhalla voor de hobbybakker en de liefhebber van mooi servies. Niet voor niets is hun slogan Living, cooking, dining and more. Ik heb er 2 hele mooie schalen uitgezocht. Een van Iitala, uit hun Taika Siimes collectie en een van mijn lievelingsmerk Pip. Verder hebben ze heel veel keuze in mixers, bakvormen, pannen, glazen, keukenhulpjes en nog veel meer. Ik voelde me er echt als een kind in een snoepwinkel. Ze hebben ook een fijne webshop, dus ook als je niet in de buurt woont, kun je hun mooie spullen in huis halen. O ja, ook niet onbelangrijk, de dames in de winkel weten alles van hun producten en kunnen je dus ook goed adviseren.

pip schaal
De schaal van Pip
De 3 Ridders

Ook in Deventer ligt De 3 Ridders. Dit is een piepklein winkeltje met Engelse lekkernijen. Ze hebben culinaire cadeautjes en bijzondere delicatessen, zoals jam, chutney, thee, bonbons en cacao. Ik heb er frambozen curd in een heel mooi glas gekocht. Lekker, wel erg zoet. Ik zag pas naderhand op hun site staan dat er op de bovenverdieping een klein museum is met allerlei objecten die te maken hebben met ons koningshuis. Grappig want dit verwacht je niet boven een Engels winkeltje.

De adressen op een rijtje.

Restaurant de Heerlijckheyt

Koningstraat 1 Apeldoorn

http://www.heerlijckheyt.nl/

Banketbakkerij Lentelink

Engestraat 2-4 Deventer

www.banketbakkerijlentelink.nl

Senses of Living

Smedenstraat 22 Deventer

www.sensesofliving.nl

De 3 Ridders

Pontsteeg 24 Deventer

https://www.de3ridders.nl/

2 thoughts on “Lekkers uit Apeldoorn en Deventer

 1. Annie Janssen

  Bij het lezen voel ik me meteen weer op vakantie daar. Meesterlijk was het.

  # 19 mei 2020 at 12:29 Reply
  • Kim

   Ja dat was het zeker! X

   # 19 mei 2020 at 14:24 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *