Happy New Year! Dat al jullie wensen en dromen voor dit nieuwe jaar mogen uitkomen! 2020 begint voor mij met dit bakblog. Een leuke uitdaging waar ik veel zin in heb. In Limburg is het een traditie om voor nieuwjaarsdag wafels te bakken, maar natuurlijk zijn deze wafels het hele jaar door lekker. Dit recept maakte mijn oma al, zij kon bakken als de beste. Geniet ervan!
INGREDIËNTEN
WAFELS
voor 20 wafels
375 gram
roomboter
250 gram suiker
4 zakjes
vanillesuiker
5 eieren
500 gram bloem
olie om in te vetten
BEREIDING
Mix de boter met
de suiker en de vanillesuiker romig. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en mix het
goed door. Doe als laatste de bloem erbij en meng tot je een mooi dik beslag
hebt. Kwast je wafelijzer in met wat olie en verhit het daarna. Als het ijzer warm
is, schep je een grote lepel beslag op de plaat. Sluit het ijzer voor een paar
minuten. Kijk dan of de wafels gaar en mooi bruin zijn. Zo ja: leg ze op een
rooster om af te koelen, of eet er lekker zelf al één! Zo nee: bak de wafels
nog een paar minuten langer.
TIP
Wij eten de wafels altijd met kersen en slagroom. Ander fruit of chocoladesaus op de wafels is ook heel lekker.