Klassieke dikke wafels

Happy New Year! Dat al jullie wensen en dromen voor dit nieuwe jaar mogen uitkomen! 2020 begint voor mij met dit bakblog. Een leuke uitdaging waar ik veel zin in heb. In Limburg is het een traditie om voor nieuwjaarsdag wafels te bakken, maar natuurlijk zijn deze wafels het hele jaar door lekker. Dit recept maakte mijn oma al, zij kon bakken als de beste. Geniet ervan!

INGREDIËNTEN WAFELS

voor 20 wafels

375 gram roomboter

250 gram suiker

4 zakjes vanillesuiker

5 eieren

500 gram bloem

olie om in te vetten

BEREIDING

Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker romig. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en mix het goed door. Doe als laatste de bloem erbij en meng tot je een mooi dik beslag hebt. Kwast je wafelijzer in met wat olie en verhit het daarna. Als het ijzer warm is, schep je een grote lepel beslag op de plaat. Sluit het ijzer voor een paar minuten. Kijk dan of de wafels gaar en mooi bruin zijn. Zo ja: leg ze op een rooster om af te koelen, of eet er lekker zelf al één! Zo nee: bak de wafels nog een paar minuten langer.

TIP

Wij eten de wafels altijd met kersen en slagroom. Ander fruit of chocoladesaus op de wafels is ook heel lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.