Het gaat alweer op Kerst aan. Ik verheug me er zoals altijd op. Gezellig samen met mijn ouders gourmetten, lekker eten, fijn gezelschap en natuurlijk ga ik ook bakken. Wat vind je van deze koekjes in de vorm van een kerstboom en rendier? Ze zijn van het zelfde deeg gemaakt als de jamkoekjes die ik eerder op mijn blog had laten zien: https://www.mollypollycupcake.nl/kerstkoekjes-met-jam/. De helft heb ik donker gemaakt met cacao. Dat ziet er mooi uit, maar het is ook nog eens lekker om vanille- én chocoladekoekjes te kunnen eten. Merry Christmas!
Voor ongeveer 18 koekjes
65 gram boter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
150 gram bloem
¼ tl bakpoeder
snufje zout
½ tl cacao
Klop de boter met de suikers zacht en romig. Klop het ei los in een glaasje. Doe de helft bij het botermengsel, de andere helft wordt niet gebruikt. Mix tot het ei is opgenomen. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng tot je een mooi deeg hebt. Als de mixer het niet trekt, kun je even verder kneden met de hand. Verdeel het deeg in 2 stukken en kneed bij 1 stuk de cacao erdoor. Kneed tot je mooie deegballen hebt. Maak ze wat platter, verpak ze in folie en laat ze zeker 1 uur koud worden in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter. Steek koekjes uit het deeg met de rendiersteker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 12 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en laat ze even hard worden op de plaat. Daarna kun je ze laten afkoelen op een rooster. Enjoy!
Het overgebleven deel van het ei kun je gebruiken om een omelet mee te maken.