Kerstdecoratie van snoep

Heb je in het vorige bericht de sneeuwpopjes van snoep gezien?Zie https://www.mollypollycupcake.nl/sneeuwpopjes/. Misschien vind je ze zo leuk dat je meer ideeën wil opdoen over eetbare kerstdecoratie. Lees dan snel verder. Een paar jaar geleden heb ik namelijk alleen maar snoep gebruikt om mijn woonkamer te versieren voor kerst. Een hele klus, maar wel een hele lekkere.

Op de foto bovenin dit blogbericht zie je een gingerbread poppetje. Dit is een koekje gedecoreerd met fondant. Ernaast zie je een klein stukje van mijn ‘kerstdorp’, zie de foto hieronder voor het geheel. Links onderaan op de foto zie je een kerstkrans gemaakt van kleine candybars zoals Snickers en Mars. En zelfs mijn adventskrans (rechts onderin de foto) was gemaakt van fondant en kerstchocola, behalve natuurlijk de theelichthoudertjes. 

Hier zie je goed de deco die op mijn dressoir stond met de sneeuwpopjes van het vorige artikel. Verder had ik nog kerstbomen van Twix gemaakt, een engeltje van fondant, pinguïns van chocoladezoenen en rendieren van ouderwetse chocolaatjes, ijscupjes genaamd.

Op deze foto zie je bovenin hangers die ik aan takken bij het raam gehangen had. De linkse is gemaakt van grote Tum Tums en de rechtse van snoepveter. De ster is van fondant. Ook zie je leuke koekhangertjes. Die links onderin zijn glas-in-loodkoekjes en die rechts onderin zijn gedecoreerd met fondant. In het midden van de foto staat een hanger van marshmallows. Deze hing te pronken in mijn boom die je hieronder ziet.

Naast zelfgemaakte decoratie heb ik ook allerlei kerstlekkers uit de winkel gebruikt, zoals kransjes en chocolaatjes. Nog maanden na Kerst hebben we gesmuld van al het snoep. Het had dus geen zin om me voor te nemen per 1 januari minder te gaan eten, daarvoor was er simpelweg te veel snoep in huis. Niet dat ik dat erg vond… Als je wil weten hoe ik dit lekkers allemaal precies maakte, hoor ik het graag. Veel plezier als je ermee aan de slag gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *