Kerst chocolaatjes

Ben je ook zo gek op Kerst? Ik heb met de meeste feesten niet zo veel, maar des te meer geniet ik van de kerstperiode. Een fijn lichtpuntje in het zo donkere december. Steeds vroeger koop ik de kerstboom. Eerst nog netjes na Sinterklaas, toen ervoor en nu af en toe al gelijk na mijn verjaardag op 22 november. Elk jaar bedenk ik een kleur of thema voor de woonkamer. Want niet alleen de boom wordt versierd, nee de hele kamer decoreer ik. Sterker nog, ik versier ook de keuken en de slaapkamer. Dit jaar is alle deco in de kamer rood met blauw. En ik heb ook leuke versiersels in mintgroen en roze, om de keuken ook in kerstthema aan te kunnen kleden. Uiteraard kook en bak ik graag voor de kerst. Deze chocolaatjes zijn feestelijk én zo klaar. Ik wens je hele fijne en gezellige kerstdagen toe!

kerstchocolaatjes op een bordje
INGREDIËNTEN CHOCOLAATJES

Voor ongeveer 25 chocolaatjes

200 gram pure of melkchocolade

BEREIDING

Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie. Haal daarna de pan van het vuur en doe dan de rest van de chocola erbij. Roer goed tot alles gesmolten is. Giet de choco in de vormpjes en laat afkoelen. Als de chocolaatjes hard zijn, kun je ze uit de vormpjes drukken.

Tip

Je kunt deze chocolaatjesvormen van siliconen in bakwinkels kopen. AliExpress heeft ze ook en ook bij de Action vind je ze een enkele keer.

kerstchocolaatjes op een kerstservet
tekst Liefs, Kim

2 thoughts on “Kerst chocolaatjes

 1. Annie

  Ziet er lekker uit. Ga zo door.

  # 26 december 2020 at 09:26 Reply
  • Kim

   Dank je wel mam! X

   # 26 december 2020 at 09:27 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *