Kersentiramisu met advocaat

Wil je eens andere tiramisu dan de klassieke met koffie? Em houd je toevallig van advocaat? Dan vind je dit recept voor kersentiramisu met advocaat misschien wel leuk om te maken. Het wordt gemaakt met kersen uit een glas, dus je hoeft niet tot de zomer te wachten tot er verse kersen zijn en je kunt dus het hele jaar van dit recept genieten. Sommige supermarkten verkopen amaretti-koekjes en anders vind je ze in Italiaanse delicatessezaakjes. Je kunt ook andere koekjes gebruiken. Ik denk dat speculaasjes ook goed gaan met deze tiramisu.

tiramisu in glazen schaaltjes
INGREDIËNTEN KERSENTIRAMISU

Voor 4 grote porties of 6 kleinere

1 grote pot kersen

150 gram amaretti-koekjes

½ pot kersenjam

250 gram kwark

250 gram mascarpone

150 ml advocaat

2 zakjes vanillesuiker

1 el honing

75 gram amandelschaafsel

BEREIDING

Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Houd wat kersen apart voor de garnering en bewaar 5 eetlepels van het sap. Verkruimel de koekjes en verdeel ze over een glazen schaal. Druppel wat van het kersensap erover. Verwarm de kersenjam in een pannetje zodat die vloeibaar wordt. Roer de kersen door de jam. Laat wat afkoelen. Verdeel de kersen over de koekjes. Doe de kwark, mascarpone, advocaat, vanillesuiker en honing in een grote kom. Klop dit met behulp van een mixer goed door elkaar. Verdeel het kwark/mascarponemengsel over de kersen en strijk het glad. Garneer de tiramisu met een beetje advocaat, wat overgebleven kersen en het amandelschaafsel.

tiramisu met kersen en advocaat
TIP

Met zelfgemaakte advocaat is deze tiramisu nog lekkerder. Je vindt het recept hier:  https://www.mollypollycupcake.nl/zelfgemaakte-advocaat

Tekst Zoete groetjes. Kim,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *