Kaneelmousse

Ik was aan het bedenken wat voor lekkers ik voor Sinterklaas kon maken. Ik had geen zin in de standaard pepernoten of cheesecake met speculaas en mandarijn, maar wel in iets romigs en luchtigs. En toen kwam ik op kaneelmousse uit. Die voldeed prima aan mijn wensen. Plus kaneel past echt bij de winter vind ik. Ik had hele leuke sintchocolaatjes gekocht bij de Lidl, maar ze waren bijna allemaal beschadigd. De melkchocolaatjes kon ik helemaal niet gebruiken, maar gelukkig waren er een paar witte nog mooi genoeg. Al vallen die natuurlijk niet zo op in de lichte mousse. Daarom ook maar 1 foto met de chocolaatjes. Geniet ervan als je dit toetje gaat maken!

2 glaasjes kaneelmousse met slagroom
INGREDIËNTEN KANEELMOUSSE

Voor 2 glaasjes

1 eiwit

100 ml slagroom

½ zakje klop-fix

1 eiwit

40 gram suiker

4 gram kaneel

BEREIDING

Klop het eiwit met de mixer helemaal stijf. Mix in een andere kom de slagroom met de klop-fix en de kaneel stijf. Meng dit door het eiwit en doe de mousse in leuke glaasjes. Laat het een paar uur opstijven.

kaneelmousse met slagroom tegen een sinterklaasachtergrond
TIP

Serveer de kaneelmousse met slagroom. Wil je wel pepernoten maken of een mousse met speculaas en Amaretto? Kijk dan eens in de sinterklaasrecepten van vorig jaar:

https://www.mollypollycupcake.nl/sinttoetje https://www.mollypollycupcake.nl/pepernoten-met-pistache-en-abrikoos/

tekst Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *