Laatst maakte ik voor een etentje deze ijstaart en ik kan je verklappen dat we daar heel blij van werden. Het ijs maak je met slagroom en gecondenseerde melk en dat zorgt voor een hele romige en zoete smaak. Dit komt op een bodem van chocolate chip cookies. Need I say more? Vast niet, maar misschien kan ik je nog lekkerder maken door te vertellen dat er ook nog meringues en frambozensaus in komt!
Voor een springvorm van 20 cm
40 gram roomboter
1 pak chocolate chip cookies
350 gram frambozen uit de diepvries
400 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
15 kleine meringues
zomerfruit en een paar meringues voor de decoratie
poedersuiker
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Smelt de boter, maak de koekjes fijn en meng ze met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Zet de vorm in de koelkast.
Pureer 250 gram frambozen. Klop de slagroom stijf en voeg dan de gecondenseerde melk toe. Mix kort tot alles gemengd is. Breek de meringues in stukjes en schep ze door de room. Schenk de frambozenpuree erop en roer kort tot je een marmereffect krijgt. Schep het mengsel in de vorm en zet de taart minstens 3 uur in de vriezer.
Zet de ijstaart een half uur voor het aansnijden uit de vriezer en gebruik een warm mes om hem aan te snijden. Garneer de taart met de rest van de frambozen, het zomerfruit en nog een paar meringues. Bestrooi met poedersuiker en dan kan het genieten beginnen.
Ik had nog leuke roze sprinkles voor erop. Misschien ook een idee voor jou?