IJstaart met frambozen en meringues

Laatst maakte ik voor een etentje deze ijstaart en ik kan je verklappen dat we daar heel blij van werden. Het ijs maak je met slagroom en gecondenseerde melk en dat zorgt voor een hele romige en zoete smaak. Dit komt op een bodem van chocolate chip cookies. Need I say more? Vast niet, maar misschien kan ik je nog lekkerder maken door te vertellen dat er ook nog meringues en frambozensaus in komt!

gedecoreeerde rambozenijstaart met 2 schattige vaasjes als achtergrond
INGREDIËNTEN IJSTAART

Voor een springvorm van 20 cm

40 gram roomboter

1 pak chocolate chip cookies

350 gram frambozen uit de diepvries

400 ml slagroom

1 blikje gecondenseerde melk

15 kleine meringues

zomerfruit en een paar meringues voor de decoratie

poedersuiker

frambozenijstaart met zomerfruit en meringues
BEREIDING

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Smelt de boter, maak de koekjes fijn en meng ze met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Zet de vorm in de koelkast.

Pureer 250 gram frambozen. Klop de slagroom stijf en voeg dan de gecondenseerde melk toe. Mix kort tot alles gemengd is. Breek de meringues in stukjes en schep ze door de room. Schenk de frambozenpuree erop en roer kort tot je een marmereffect krijgt. Schep het mengsel in de vorm en zet de taart minstens 3 uur in de vriezer.

Zet de ijstaart een half uur voor het aansnijden uit de vriezer en gebruik een warm mes om hem aan te snijden. Garneer de taart met de rest van de frambozen, het zomerfruit en nog een paar meringues. Bestrooi met poedersuiker en dan kan het genieten beginnen.

TIP

Ik had nog leuke roze sprinkles voor erop. Misschien ook een idee voor jou?

ijstaart met frambozen en oreo
Tekst Zoete groetjes. Kim,
Posted in ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *