IJssalon IJstijd

Vandaag vertel ik je met plezier over IJssalon IJstijd. Deze ijszaak ligt in 3 plaatsen. Wij zijn naar de salon in het kleine plaatsje Beekbergen geweest. De andere vestigingen liggen in Garderen en Voorthuizen.

De zaak

Buiten is een groot terras, dus we hoopten lekker buiten te kunnen zitten. Helaas werd de pret al snel verstoord door een stuk of wat wespen. We zijn dus maar naar binnen gevlucht. Daar was het ook leuk zitten en hadden we vrij zicht op alle heerlijke smaken in de vitrine.

Het ijs

De salon maakt al hun smaken (en dat zijn er veel, namelijk 40!) helemaal zelf. Het is dus echt ambachtelijk ijs en dat proef je.

Op de foto hieronder zie je de coupe die ik had, de Creativi-tijdcoupe, want ik vond het leuk om me te laten verrassen. Ze omschrijven de coupe als ‘een schilderspalet, kleurrijk gevuld met onze ijssmaken. Laat u verrassen door de creativiteit van onze ijsmeesters.’ Ik kreeg deze smaken: citroenmeringue, Oreo, Snickers en Kinderbueno. En nog een bolletje, maar ik weet niet meer welke smaak dat was. De citroenmeringue was heerlijk fris en de andere smaken smaakten ook echt naar oreo, snickers en kinderbueno. Het bolletje snickersijs was mijn favoriet. De coupes waren ook erg mooi en royaal opgemaakt met fruit, koekjes en saus.

ijstijd
Ander lekkers

Ben je nou geen fan van ijs, dan kun je hier ook terecht voor wafels, smoothies, broodjes en gebak. En, ook mjummie, voor cookie dough. IJstijd heeft namelijk zijn eigen cookie dough bar. Je kunt kiezen uit verschillende smaken koekjesdeeg en dan kun je los gaan met allerlei toppings, zoals vers fruit, stroopwafelstukjes, smarties en karamelblokjes. En voor de liefhebbers natuurlijk een bolletje ijs erbij.

Bediening

We werden geholpen door een vriendelijke ober, die ook even een praatje kwam maken. Ik vind het altijd prettig als de service meer omvat dan alleen de standaardvragen ‘is alles naar wens?’ of ‘heeft het gesmaakt?’ Zo’n klein gesprek maakt dat ik me als gast meer gewaardeerd voel, waardoor ik ook sneller terug kom. Helaas zal ik niet snel meer naar IJstijd kunnen gaan omdat ik te ver weg woon, maar als ik weer eens in de buurt ben, zien ze me er zeker terug.

IJstaarten

Als laatste wil ik je ook nog even over hun ijstaarten vertellen. IJstijd maakt de mooiste ijstaarten en je kunt ook 1-persoonsijstaartjes kopen. Fijn dat ook aan de singles is gedacht. Hoewel het ook geen straf is natuurlijk om in je eentje een ijstaart voor 10 personen op te eten. Ze zien er namelijk super lekker uit en zullen ook vast heerlijk smaken. Kijk maar eens op hun website, dan ben je vast verkocht: www.ijssalonijstijd.nl. Het adres is Dorpstraat 42 in Beekbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *