IJssalon De Kleine Haan in Limbricht

Het is zomer, dus het is weer tijd voor ijs. Bekentenis: in de zomer eet ik het elke dag. Meestal thuis, waar ik geniet van cookiedough-ijs van Ben & Jerry’s en mijn zelfgemaakte ijs met pindarotsjes. Het recept hiervan kun je hier vinden: https://www.mollypollycupcake.nl/pindarotsjesijs/. Ik ga ook graag ijs eten bij een ijssalon. Lekker in het zonnetje zitten op het terras en ondertussen smullen van een heerlijke coupe of een paar bolletjes. Blijer kun je mij niet maken.

Een van mijn favoriete plekjes is De Kleine Haan in Limbricht. Zes jaar geleden begonnen Kenny en Yvonne deze ijssalon na een grondige verbouwing van het pand waarin ze zitten. Het is de schuur van een oude boerderij, dus het pand heeft veel charme en karakter. Grappig weetje: in de muur van de keuken zit nog steeds een kogel afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. De Kleine Haan heeft een leuk, afgeschermd terras. In de wei lopen kippen, grote hanen én een haantje van het kleinste ras ter wereld. Dit schattige haantje is dan ook hun inspiratie voor de naam van de ijszaak geweest.

Maar nu het allerbelangrijkste: het ijs! Ik kan je zeggen dat het echt overheerlijk is. Ze maken al hun ijssmaken zelf met de beste ingrediënten en dat proef je ook. Ik vind het extra pure chocolade-ijs het allerlekkerst, maar ook het cookiecaramel-, het Ferrero- en het Bokkenpootjesijs is niet te versmaden. Voor de liefhebbers van fruitsmaken kan ik het aardbeien- en het citroenijs aanbevelen. Ze hebben ook wat apartere smaken zoals Limoncello en MonChou. Natuurlijk hebben Kenny en Yvonne aan de kinderen gedacht, zo verkopen ze smaken als coole-kikker en Kinderbueno. Hartstikke leuk toch! Ik raad je aan echt eens een keer langs te gaan, want De Kleine Haan heeft nog heel veel andere smaken, dus er is altijd wel iets voor je bij.

Als je zin hebt in een coupe, heb je ook genoeg keuze. Fijn is dat je eventueel zelf de smaken van de bolletjes ijs kunt aanpassen. Op de foto hierboven zie je de coupe Ferrero Rocher voor mijn vriendin Veerle. Zij had gekozen voor chocolade-, cookie- en Fererro-ijs. Op de foto hieronder staat mijn aardbeiencoupe. Ik vind vanille-ijs in een coupe altijd een beetje saai, dus ik ging voor aardbei-, citroen- en passiefruitijs. Beide coupes waren zalig!

Sinds kort heeft De Kleine Haan nog iets heel cools: Roosters. Een soort Magnums, maar dan huisgemaakt en in heerlijke smaken, waaronder lemon pie, aardbei met witte chocola en MonChou met melkchocola. Op de Facebookpagina van De Kleine Haan zie je hoe ze eruit zien: https://www.facebook.com/IJssalonDeKleineHaan. In het bericht van 28 mei staat een mooie foto en in het bericht van 5 juli zie je een filmpje van de vitrine met deze Roosters. Welke Rooster lijkt jou het lekkerste?

Een ijszaak waar Molly mee naartoe mag, heeft bij mij een streepje voor. En gelukkig mag dat bij De Kleine Haan. Er staat water voor onze viervoeters klaar en soms krijgen ze ook nog een snoepje.

Volgens mij zijn dit meer dan genoeg redenen om eens een ijsje te gaan eten in Limbricht, vind je niet? Ik ga er in ieder geval weer snel naar toe.

O ja, Yvonne was zo aardig om mij 2 foto’s van hunzelf te laten gebruiken. De foto helemaal bovenaan en de foto hier vlak boven. Dank je wel Yvonne!

Op dit moment zijn de openingstijden van woensdag tot en met zondag van 14.30u tot 20.30u. Als je wil gaan, check dan altijd even de actuele openingstijden op de site van De Kleine Haan. De contactgegevens zijn:             

De Kleine Haan

Bovenstraat 24 Limbricht

www.dekleinehaan.nl

One thought on “IJssalon De Kleine Haan in Limbricht

  1. 2 te gekke ijszaken - MollyPollyCupcake

    […] ik vorig jaar al meegenomen had naar mijn favoriete ijssalon (https://www.mollypollycupcake.nl/ijssalon-de-kleine-haan-in-limbricht/), geef ik je dit jaar nog 2 leuke tips voor als je in de buurt van Sittard woont of er op vakantie […]

    # 1 juli 2021 at 11:33 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *