IJssalon Clevers

Jullie weten inmiddels vast wel hoe gek ik ben op ijs. Ik deel af en toe een recept voor zelfgemaakt ijs en ik ga in de zomer super graag naar een ijssalon. Nu heb ik mijn nieuwe lievelingsplek voor een heerlijke coupe gevonden in het dorpje Einighausen, namelijk ijssalon Clevers. Al heel bekend wat noordelijker in Limburg, maar nu dus ook een paar kilometer van mij vandaan. En het is maar goed dat het een paar kilometer is en geen meters, want dan zou ik vast elke dag ijs gaan eten.

3 ijscoupes van Clevers
De zaak

De ijssalon zelf is heel mooi en groot geworden. De inrichting binnen is heel gezellig en origineel en buiten is een flink terras. En wat echt fijn is, is dat er een invalidentoilet is. Die vind je in de gemeente Sittard nauwelijks in horecazaken. 

Het ijs

Dan nu over naar het belangrijkste: het ijs! Heerlijk kan ik je zeggen! Je kunt er natuurlijk een handijsje afhalen en ze hebben echt mega veel coupes, met schepijs, softijs, yoghurtijs en/of met frozen yoghurt. Ze hebben ook altijd een paar wisselende smaken schepijs. Mijn favoriet is de Don Vito met dikke chocoladestukken en frambozen. 

Ik heb inmiddels ook al van een paar coupes genoten. Op de bovenste foto zie je de say cheesecoupe, een heerlijke combinatie van bosbessen- en citroencrunchijs met cheesecake en aardbeitjes. Zalig kan ik je vertellen.

De exotica vond ik het allerlekkerst: kiwi-, mango-, citroen- en frambozenijs met Passoa en jus d’orange. Die staat hieronder links op de foto. Met ernaast de zomercoupe met verse blauwe bessen en aardbeien.

exotica en zomercoupe

Ben je meer van de chocolade- of notensmaken dan raad ik je de cookie monster aan, daarin zit vanille-, cookie-en caramelijs met heerlijke chocolademousse, witte chocoladesaus en koekjeskruimels. Heel veel koekkruimels van bastogne, zandkoek en stroopwafel. Je hoeft gegarandeerd de rest van de dag niet meer te eten. Op de foto 2e foto van boven zie je deze grote coupe samen met de zomercoupe en de notenkraker.

Vind je 3 of 4 bollen ijs nog steeds wat weinig, ga dan helemaal los met de zumpelcoupe of punaisecoupe, dan krijg je 7 bollen ijs! De coupe rechts op de onderste foto is de punaise. Er zijn ook 2 coupes voor 23.50 euro, ik wil niet weten hoeveel ijs, fruit en ander lekkers je dan krijgt. De serveerster noemde het een hele grote uitdaging en dat geloof ik graag. 

zomercoupe em aardbeiencoupe met advocaat
Ander lekkers

Mocht je nou niet van ijs houden, dan kun je bij Clevers ook terecht voor een gebakje, zoals cheesecake, wafel of brownie of voor een tosti of saucijzenbroodje. 

Ik hoop dat ik je met dit artikel lekker heb gemaakt en dat je ook zin hebt gekregen in een lekker ijs van Clevers! 

IJssalon Clevers

Bergerweg 1 Einighausen

https://www.clevers.nl/

Tekst Zoete groetjes. Kim,

2 thoughts on “IJssalon Clevers

 1. Marlies Nijsten

  Kim je weet het weer goed te vertellen.het is pas 8 uur in de morgen je hebt me nu al overtuigd.het ziet er ook allemaal super uit .liefs Marlies 😋😋

  # 31 juli 2022 at 07:10 Reply
  • Kim

   Ah, dank je wel Marlies, wat fijn dat je het artikel leuk vond. Ja Clevers is echt mijn nieuwe favoriete plek voor ijs! Liefs, Kim

   # 31 juli 2022 at 08:30 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *