High tea bij Di’s Sweets & Chocolates

Vorig jaar kwam ik toevallig Di’s Sweets & Chocolates in Heerlen tegen op internet. De naam van de zaak zegt natuurlijk al precies waarom ik er meteen heen wilde. Ik heb toen met mijn ouders genoten van een zalige high tea. Het was zo lekker dat ik er een paar weken geleden met mijn vriendin Edmée weer naartoe ben gegaan. En wederom was de high tea perfect.

dis2

Di’s wordt gerund door een lief koppel en er werken veel stagiaires en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier merk je niks van, de medewerkers zijn allemaal heel aardig en professioneel. De zaak is heel sfeervol en in Engelse stijl ingericht. Je voelt je er meteen thuis. Naast de high tea kun je bij Di’s Sweets & Chocolates ook terecht voor broodjes en soepen. Ze verkopen huisgemaakt gebak en ze maken originele taarten die je kunt bestellen voor thuis.

Hoe zag de high tea eruit? Natuurlijk mag je onbeperkt thee drinken. We konden kiezen uit heel veel smaken van verschillende merken. De theesmaakjes liggen op een tafel centraal in de zaak. Je kunt dus op je gemak een lekkere smaak uitkiezen. Wij hadden onder andere perzik-framboos, groene thee met gember en rooibosthee.

Alle hapjes worden zelf gemaakt en dat proef je. De serveerster was wel zo eerlijk om te zeggen dat alleen de macarons niet door Di’s worden gemaakt. Dat snap ik, want dat is ook behoorlijk lastig en kost veel tijd. Bij de hartige hapjes genoten we van chicken pie, meat pie, sandwiches en wraps. En verder was er een spiesje met tomaat en mozzarella en een stukje komkommer gevuld met roomkaas en zongedroogde tomaat. Er zat ook nog een deegroosje met salami, courgette en oregano bij. Allemaal heerlijk en vers. De chicken- en meat pie heb ik nog nooit bij een high tea gehad, dus ik vond het echt leuk om die eens te proberen. Ze waren echt smaakvol.

En dan nu het belangrijkste deel: de zoete hapjes. We hebben gesmuld! We kregen een mini-cupcake met een toefje van chocola, een macaron, een bonbonnetje, een stukje brownie, apple pie, trifle en scones. De apple pies waren heerlijk. Ze waren zelfs nog een beetje warm, dus echt net uit de oven. Voor ons is een high tea pas echt geslaagd als er scones bij zitten. Gelukkig kregen we die: een gewone scone en een met rozijnen, samen met jam en clotted cream. Supervers ook weer.

De trifle is net als de pies echt Engels: een laagje koek, een laagje banketbakkersroom, een laagje bosfruit en afgemaakt met een toefje slagroom. Dit was mijn favoriete hapje. Maar ook de rest was zalig. De high tea kost 25 euro en dat vonden Edmée en ik het zeker waard. Di’s Sweets & Chocolates is open van woensdag tot en met zaterdag en je kunt om 13u of om 15u beginnen met de high tea. Deze zaak is echt een pareltje, hopelijk kunnen we heel lang genieten van al het heerlijks dat Di’s Sweets & Chocolates te bieden heeft. Wij komen in ieder geval zeker terug!

Di’s Sweets & Chocolates

Oranje Nassaustraat 35 Heerlen

http://di-sweets-lunchroom.nl/

3 thoughts on “High tea bij Di’s Sweets & Chocolates

 1. Esther

  Ziet er leuk en zeer gezellig en lekker uit

  # 28 maart 2020 at 10:26 Reply
 2. Kim

  Was het ook! Thanks voor je berichtje!

  # 28 maart 2020 at 12:33 Reply
 3. Zoete high tea - MollyPollyCupcake

  […] Ik vind een high tea ergens doen echt heel erg leuk. Je kunt zo allerlei verschillende hapjes eten en lekker lang van je gezelschap genieten, pure verwennerij! Ik vind het  hartige deel altijd lekker, maar je begrijpt vast dat ik me het meeste verheug op de zoete hapjes. Een goede plek voor een high tea is Di’s Sweets & Chocolates in Heerlen. Je leest er alles over in dit artikel: https://www.mollypollycupcake.nl/high-tea-bij-dis-sweets-chocolates/. […]

  # 26 augustus 2021 at 11:15 Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *